“Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” 2022’nin En İyi Gişe Açılışını Yaptı!

09.05.2022 15:00
“Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” 2022’nin En İyi Gişe Açılışını Yaptı!

Yılın en beklenen filmlerinden “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” 185 milyon dolar hasılat ile 2022'nin en iyi açılışını yaptı. 

"Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" umulduğu gibi gişe başarısıyla yapımcılarını mutlu etti. Amerika gişesinde 185 milyon dolarlık hasılatla açılış yapan film, 2022 yılının şimdilik en iyi açılışına sahip. 2016 yılında vizyona giren ilk "Doctor Strange" filmi, Amerika ve Kanada'da, vizyonda olduğu süre boyunca toplamda 232 milyon dolar gişe hasılatı yapmıştı. "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" ise bu sayıyı rahatlıkla aşacak gibi görünüyor.

Film, 265 milyon dolar ile uluslararası gişede de büyük başarı elde etti. Böylece film toplamda 450 milyon dolarlık hasılat ile hafta sonunu kapatmış oldu. 

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” filminden beri "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" için daha da artmıştı. Doktor Strange olarak Benedict Cumberbatch ve Wanda Maximoff olarak Elizabeth Olsen’ın başrollerde olduğu filmin yönetmen koltuğunda ise Sam Raimi var. Korku sinemasındaki işleriyle ünlenen ve orijinal "Örümcek-Adam" üçlemesinin yönetmeni olarak da süper kahraman filmlerinde ayrı bir yeri olan Raimi, filmin bu kadar heyecan uyandırmasındaki büyük etkenlerden. Marvel Sinematik Evren büyürken sıradaki film 8 Temmuz’da vizyona girecek olan “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” olacak.