Disney Plus, “Recep İvedik 7” Dahil 5 Yerli İçerikle Geliyor!

07.06.2022 17:35
Disney Plus, “Recep İvedik 7” Dahil 5 Yerli İçerikle Geliyor!

Disney Plus Türkiye bugün gerçekleştirdiği Lansman ile platformun geleceği hakkında konuştu ve yeni yerli yapımları açıkladı.

Gelişi uzun zamandır beklenen Disney Plus 14 Haziran’da ülkemizde yayın hayatına başlıyor. Halihazırda platformda yer aldığını bildiğimiz 100’lerce yabancı yapımı barındıran Disney Plus, Marvel, Yıldız Savaşları ve National Geographic içeriklerinin yayın haklarını elinde tutuyor. Ayrıca heyecan verici bir adım olarak, pek çok yerli yapım üzerinde de çalışıyor. 14 Haziran itibari ile izlemeye başlayabileceğimiz “Kaçış,” Disney’ Plus’un ilk yerli dizisi olacak. Dizi, Disney Plus’ın herhangi bir ülke için de hayata geçirdiği ilk yerli yapım olma özelliğini taşıyor.

Kaçış”ın yanı sıra, Demet Özdemir ve Buğra Gülsoy’un başrollerini paylaştığı “Dünyayla Benim Aramda,” dizisi ile Timuçin Esen’li “Gri” ve Pınar Deniz’li “Avcı” kod adlı diziler de zamanla platformda yerini alacak. Dizilerin yanı sıra büyük hayran kitlesine sahip Recep İvedik serisinin son filmi “Recep İvedik 7”de Disney Plus’ta yayınlanacak.  

Disney Plus kütüphanesinde, 170'i orijinal binden fazla film ve 400’den fazla dizi, belgesel ve özel içerik bulunduruyor. 2022 itibariyle 129 milyon abonesi bulunan Disney Plus, 2024’te bu sayıyı 260 milyona ulaştırmayı hedefliyor. 

Disney Plus özellikleri ve fiyatlandırması

Disney Plus Türkiye CEO’su Cenk Soner, platformda kullanıcılara yüksek görüntü kalitesi, dört adede kadar eşzamanlı yayın, on cihaza kadar indirme, belli içerikleri IMAX Enhanced teknolojisi ile izleme ve 7 farklı profil yaratma imkanı sağlayacak. Bu özelliklere ek olarak ebeveynler kolayca çocuk profilleri oluşturabilecek.

Standart ücretlendirmesi aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak açıklanan Disney Plus, lansmana özel 8 ay fiyatına 12 ay boyunca izleme imkanı sağlayan 279,90 TL’lik bir tanışma paketi duyurdu. Bu paketi değerlendirmek isteyenler, Disney Plus Türkiye sitesinden 14 Haziran’dan önce kayıt olarak 26 Haziran 2022’ye kadar satın alma işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.