Guillermo del Toro’nun Stop-Motion “Pinokyo”sundan Yeni Fragman!

28.07.2022 10:30

Guillermo del Toro’nun Netflix yapımı, “Pinokyo” animasyonundan yeni bir fragman yayınlandı!

Yönetmen Guillermo del Toro'nun stop-motion animasyon türünde çektiği “Pinokyo” (Pinocchio) filminden yeni bir fragman geldi.

Ewan McGregor’ın seslendirdiği Sebastian J. Cricket, fragmanın başında şöyle anlatıyor: "Bu dünyada yaptığım birçok geziden sonra, kusurlu babalar ve kusurlu oğullar hakkında söyleyecek çok şeyim var. Sana hikaye anlatmak istiyorum. Bildiğini sandığın bir hikaye ama bilmiyorsun - tahta çocuğun hikayesi."

Fragman, yalnız oduncu Geppetto'nun (David Bradley) Pinokyo'yu (Gregory Mann) yaratmasının ve kukla çocuğun yaratıcısıyla birlikte içine düştüğü maceraları bizlere gösteriyor.

“Pinokyo”, del Toro'nun ilk uzun metrajlı animasyon çalışması ve diğer filmlerinde olduğu gibi yaratıklara olan korumacı sevgisini bu masalda da hissediyoruz. Del Toro, hikayeyi 1930'lara taşıyor ve Benito Mussolini hükümetin kontrolünü pekiştirirken, ülkede büyüyen faşizm de filme bir arka plan oluşturuyor.

Yıldızlarla dolu seslendirme kadrosu

Filmin seslendirme kadrosu da oldukça göz doldurucu. Christoph Waltz, Tilda Swinton, Finn Wolfhard, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Cate Blanchett ve John Turturro gibi isimlerle birlikte McGregor, Sebastian J. Cricket olarak hikayeyi anlatılıyor. Guillermo del Toro yönetmen koltuğunu Mark Gustafson ile paylaştı ve senaryoyu Patrick McHale ile birlikte yazdı. Film, Oscar ödüllü yönetmenin Netflix'teki ilk uzun metrajlı filmi olacak ancak ilk projesi değil. Del Toro, “Trollhunters”, “3Below” ve “Wizards” adlı animasyon dizilerin yanı sıra bu sonbahar prömiyer yapacak olan korku antolojisi “Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities” için Netflix ile çalışmıştı.

Del Toro'nun filmi, bu yıl dünyanın en ünlü kuklasını merkezine alan üç filmden biri. Mart ayında Lionsgate Entertainment, Pauly Shore'un başrolde olduğu CGI animasyon filmi “Pinocchio: A True Story”yi yayınladı. Disney ayrıca, 8 Eylül'den itibaren Disney+'da yayınlanmaya başlayacak olan “Pinokyo” da yolda. Disney+’ın “Pinokyo”su 1940 yapımı animasyon filmin canlı-aksiyon uyarlaması ve yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis otururken Gepetto rolünde Tom Hanks var.

“Pinokyo” önümüzdeki Aralık ayında Netflix'te yayınlanacak.