Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Filminden İlk Tanıtım Fragmanı!

28.07.2022 16:42

Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” filminden ilk tanıtım fragmanı sonunda yayınlandı!

Christopher Nolan'ın yönettiği “Oppenheimer”ın resmi tanıtım fragmanı, Jordan Peele'nin “Hayır” (Ülkemizde 19 Ağustos'ta vizyona girecek) filminin gösterimlerine ek olarak geçen hafta sonu sadece sinemalarda gösterildi. Fakat bugün sonunda internete de ulaştı. Universal Pictures, kısa tanıtım fragmanını YouTube ve Twitter gibi platformlara yükledi, ancak klip şimdilik yalnızca sürekli bir canlı akış döngüsünde oynatılıyor. Her döngüde videonun içindeki geri sayımın da işlediğini görüyoruz. Fragmanın döngülü versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz. 

“Oppenheimer”da Nolan'ın uzun süredir birlikte çalıştığı Cillian Murphy, Manhattan Projesi'nin direktörü ve “atom bombasının babası” olan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer rolünde yer alıyor.

Nolan, “Oppenheimer” için yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu oluşturdu. Filmde Murphy'ye Emily BluntMatt DamonRobert Downey Jr., Florence PughRami MalekBenny SafdieDane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano ve Kenneth Branagh gibi isimler eşlik ediyor.

“Dünya değişiyor, reform yapıyor.” Fragmanın başında Oppenheimer'ın eşi Katherine rolünde Emily Blunt, "Bu senin anın" diyor. Fragmanın sonunda ise Robert Downey Jr'ın karakteri duyuluyor. Oppenheimer'a atıfta bulunarak, "Dünyayı hareket ettiren adam" diyor. Murphy'nin Oppenheimer rolündeki siyah-beyaz çekimleri arasında ateş ve duman görüntüleri geliyor.

Cillian Murphy: Çelişkili karakterler büyüleyici.

Batman Başlıyor” (Batman Begins), “Başlangıç” (Inception), “Dunkirk” gibi yapımların ardından “Oppenheimer” ile Murphy, ilk kez Nolan'ın yönettiği bir filmin başrol olarak yer alıyor.

Murphy bu yılın başlarında “Çok fazla okuma yaparak hazırlandım” dedi. “Kişiyle ve atom bombasını icat etmenin ona ne yaptığıyla ilgileniyorum. Fizik mekaniği, bu gerçekten bana göre değil - onları anlayacak entelektüel kapasiteye sahip değilim, ancak bu çelişkili karakterler büyüleyici.” ifadelerini kullanmıştı.

Merakla beklenen “Oppenheimer” 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek.