David Krumholtz, Amerikalı oyuncudur. Kariyerine çocuk yaşta başlayan Krumholtz, hem sinema hem televizyon hem de tiyatro alanındaki başarılı performanslarıyla tanınmaktadır. Özellikle The Santa Clause serisinde canlandırdığı Bernard, 10 Things I Hate About You filmindeki Michael Eckman, Harold & Kumar Go to White Castle ve devam filmlerindeki Goldstein, ayrıca Numb3rs dizisindeki matematik dehası Charlie Eppes rolleriyle geniş kitlelerce tanındı. 2023 yapımı Oppenheimer filminde Nobel ödüllü fizikçi Isidor Isaac Rabi’yi canlandırarak dikkat çekici performanslarından birine daha imza attı.
Krumholtz, kariyeri boyunca birçok önemli yapımda yardımcı ve karakter oyuncusu olarak yer aldı. Addams Family Values, The Ice Storm, Slums of Beverly Hills, Ray, Serenity, Superbad, Hail, Caesar!, Sausage Party, Wonder Wheel ve The Ballad of Buster Scruggs gibi yapımlarda rol alarak çok yönlü oyunculuğunu gösterdi. Televizyonda ise The Deuce dizisinde Harvey Wasserman, The Plot Against America mini dizisinde ise Monty Levin karakterleriyle öne çıktı.
Oyunculuğun yanı sıra tiyatro sahnesinde de aktif olan David Krumholtz, Broadway çıkışını 1992’de Conversations with My Father oyunuyla yaptı. 2022’de Leopoldstadt oyununda Hermann Merz karakterini canlandırarak Broadway’e geri döndü ve performansıyla Drama League Award adaylığı kazandı. Uzun yıllara yayılan kariyerinde güçlü karakter yorumlarıyla tanınan Krumholtz, Hollywood’un saygın karakter oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.
Yorumlar (0)