“Oppenheimer” Filminde Nükleer Patlama Sahnesi CGI’sız Çekildi!

13.12.2022 11:14
“Oppenheimer” Filminde Nükleer Patlama Sahnesi CGI’sız Çekildi!

Christopher Nolan, “Oppenheimer” filmindeki nükleer patlama sahnesini CGI (Computer Generated Imagery - Bilgisayar Tabanlı İmgeleme) kullanmadan çekti!

Christopher Nolan, Total Film dergisine verdiği röportajında yeni filmi “Oppenehimer” ile ilgili ilginç detaylar paylaştı. Nolan, yapımın bir parçası olarak, nükleer patlamasını CGI efektleri olmadan yeniden yarattığını açıkladı. Filmde, Nolan'la pek çok kez birlikte çalışan  Cillian Murphy, Manhattan Projesi'nin ve 2. Dünya Savaşı sırasında atom bombasının yaratılmasının önde gelen isimlerinden J. Robert Oppenheimer'ı canlandırıyor. Nolan, görsel efektlere göre pratik efektleri tercih etmesiyle tanınıyor, hatta "Tenet" için gerçek bir Boeing 747'yi bile havaya uçurdu. Bu sebeple nükleer patlamayı filme alma zamanı geldiğinde pratik rotayı seçmesi pek şaşırtıcı değil.

Nolan, "Bilgisayar grafikleri kullanılmadan Trinity testini [New Mexico'daki ilk nükleer silah patlaması] yeniden yaratmak, üstesinden gelinmesi büyük bir zorluktu" dedi. "Andrew Jackson - görsel efekt süpervizörüm, kuantum dinamiğinden, testin kuantum fiziğini temsil etmesine kadar filmin birçok görsel öğesini pratik olarak nasıl yapabileceğimize bakıyordu. Ekibimle, Los Alamos, New Mexico'da bir tepede, olağanüstü hava koşullarında ki sert koşullar açısından filmin için buna ihtiyacı vardı - çok büyük pratik zorluklar yaşadık” dedi.

Nolan devam etti ve ekledi: “Ölçeği ve kapsamı açısından şimdiye kadar üstlendiğim en zorlu projelerden biri Oppenheimer'ın hikayesi. Büyük, lojistik zorluklar, büyük pratik zorluklar vardı. Ama olağanüstü bir ekibe sahiptim ve gerçekten hızlıydılar. Bitirmemiz biraz zaman alacak fakat kesinlikle sonuçların geldiğini izlerken ve filmi bir araya getirirken, ekibimin başardıklarını görmekten heyecan duyuyorum.”

"Oppenheimer" için yeni IMAX formatı çalışıldı!

"Yıldızlararası", "Dunkirk" ve "Tenet" görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema, "Oppenheimer" için Nolan'la bir kez daha bir araya geldi ve ikisi, kendileri için yeni bir tür film stoğu yaratmak üzere IMAX'a ulaşmayı başardı.

Nolan, "Kodak’daki insanlara bunun bizim için çalışmasını sağlamaları konuusnda meydan okuduk" dedi. "Ve onlar da harekete geçti. İlk kez IMAX filmini siyah beyaz çekebildik. Sonuçlar ise heyecan verici ve olağanüstüydü. Hoyte ve ben ilk testlerin geldiğini görür görmez, bunun hemen aşık olduğumuz bir format olduğunu anladık."

Yıldız oyuncu kadrosu

Oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken “Oppenheimer” filminde Murphy’ye  Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano ve Kenneth Branagh gibi isimler eşlik ediyor.

Merakla beklenen “Oppenheimer” 21 Temmuz 2023’te vizyona girecek. 

Kaynak