“Joker 2”nin Vizyon Tarihi Açıklandı!

04.08.2022 11:33
“Joker 2”nin Vizyon Tarihi Açıklandı!

Joker filminin devamı Joker: Folie à Deux 4 Ekim 2024'te vizyona giriyor.

Joaquin Phoenix'in Batman'in kötü şöhretli düşmanı Joker olarak geri döneceği “Joker: Folie à Deux” 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. 2019'un gişe rekorları kıran “Joker”inin devamı bir müzikal olacak ve Lady Gaga Harley Quinn rolüyle karşımıza çıkacak. “Joker” bağımsız bir filmdi, ancak dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gelir elde edip Phoenix'e Oscar kazandıktan sonra, bir devam filmi hemen sipariş edildi. Doğal olarak Phoenix de rol için kaşesini yükseltti; oyuncu “Joker: Folie à Deux” için  20 milyon dolar olacak.

“Joker”i toplam 11 Akademi Ödülü adaylığı kazanan Todd Phillips, devam filmini de kendi yönetecek. Phillips, senaryoyu ise Scott Silver ile birlikte yazıyor. İlk filmin yapımı 62,5 milyon dolara mal oldu ki bu bir çizgi roman uyarlaması için alışılmadık derecede düşük bir bütçeydi. “Joker” muazzam karlı hale geldi, ancak Warner Bros. gelirlerini ortak finansörler Bron Creative ve Village Roadshow ile paylaşmak zorunda kaldı. 

“Joker 2” filminin konusu ne?

Henüz resmi bir konu özeti açıklanmasa da "Folie à deux"nun "yakın duygusal bağları olan iki veya daha fazla kişi tarafından paylaşılan nadir bir sanrısal bozukluk" anlamına geldiğini biliyoruz. Bu durumda akıllara hemen Joker ile güçlü bir bağı olduğu bilinen Harley Quinn geliyor. Filmin ikili arasındaki sağlıksız ilişkiyi irdeleyip, odağına alacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde “Batgirl” filmini iptal eden (ilgili haber) ve başrol oyuncusu Ezra Miller’ın taciz sebebiyle bir kaç kez tutuklanması sebebiyle (ilgili haber) “The Flash” için ne yapacağını bilemeyen Warner Bros. için “Joker: Folie à Deux” umutlu görünüyor.