Peter Jackson, “Yüzüklerin Efendisi” Dizisine Dahil Olabilirdi!

08.08.2022 18:07
Peter Jackson, “Yüzüklerin Efendisi” Dizisine Dahil Olabilirdi!

Peter Jackson, "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri" projesine dahil edilmek istendiğini ama sonra habersiz bırakıldığını söyledi.

"Yüzüklerin Efendisi" (The Lord of the Rings) film serisinin yönetmeni Peter Jackson, Amazon'un kendisini başta "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri" (The Lord of the Rings: The Rings of Power) dizisine dahil etmek istediğini, ancak sonrasında hiçbir senaryo göndermediğini söyledi.

Jackson, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda; "Bana dahil olmak isteyip istemediğimi sordular ve ben de 'Senaryo görmeden cevaplanması imkansız bir soru' dedim. 'Senaryonun bir kısmını alır almaz size göndereceğiz' dediler. Ve senaryolar hiç ortaya çıkmadı” açıklamasını yaptı.

Peter Jackson yapımcılara kırgın değil

Oscar ödüllü yönetmen bunun stüdyodan duyduğu son şey olduğunu söyledi, ancak "hiç şikayeti olmadığı" konusunda ısrar etti ve diziyi yeni bir bakış açısıyla izlemek için sabırsızlandığının altını çizdi. Jackson, "Diziyi izleyeceğim. Kötü niyetli bir adam değilim. Film yapmak yeterince zor. Biri iyi bir film veya dizi yaparsa, bu kutlanacak bir şey" dedi. "Beklediğim tek şey aslında onu tamamen tarafsız bir izleyici olarak izleyebilmek."

Amazon Stüdyoları da "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri" dizisinin Warner Bros'a ait olan film üçlemesinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Stüdyo, "Dizimizin haklarını almaya çalışırken yapımı filmlerden ayrı tutmak zorundaydık. Peter Jackson'a ve 'Yüzüklerin Efendisi' filmlerine büyük saygı duyuyoruz ve 'Güç Yüzükleri'ni izlemeyi dört gözle beklediği için çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

JRR Tolkein'in mirasçıları Peter Jackson'ı projede istememiş

"Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" kitaplarını yazan JRR Tolkein'in mirasçıları, stüdyonun dizinin yapım hakları için 250 milyon dolardan fazla ödeme yapmasının ardından Amazon projesine dahil oldu.

"Projeye yakın" olarak tanımlanan kaynaklar, yazarın mirasçılarının Jackson'ın üçlemesinin yapımında yer almadığını ve geçmişte yönetmenin film uyarlamalarını eleştirdikten sonra Jackson'ın televizyon dizisinde yer almasını istemediğini iddia ediyor.

"Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri", 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da yayına başlayacak.