“Game of Thrones” Dizisi, George R.R. Martin’i Son Sezonların Dışında Bırakmış!

12.08.2022 16:39
“Game of Thrones” Dizisi, George R.R. Martin’i Son Sezonların Dışında Bırakmış!

George R. R. Martin, HBO'nun “Game of Thrones” dizisinin son dört sezonunda "ringin dışında" tutulduğunu söyledi!

George R.R. Martin, “Game of Thrones”un son sezonlarında, dizinin yaratıcları D.B. Weiss ve David Benioff’un kendisini sürece dahil etmediğini söyledi. Yazar, 4. Sezondan sonra diziden büyük ölçüde koptuğunu belirtti. Dizinin ilk yıllarında Martin, senaryo yazıp okuduğunu, oyuncu seçimi kararlarında kendisine danışıldığını ve setleri ziyaret ettiğini ifade etti.

Ancak romancı, her şeyi başlatan kitap serisi “Ateş ve Buzun Şarkısı”nın son bölümünü bitirmek için biraz geride durmak durumunda kaldı (2022 itibariyle, Martin'in “The Winds of Winter” ve “A Dream of Spring”in yazımı bitirmesi gerekiyor.)

Martin, "House of the Dragon" yapım sürecinde aktif rol oynadı

Martin, D.B. Weiss ve David Benioff tarafından yaratılan dizi hakkında "5. ve 6. sezonda ve kesinlikle 7. ve 8. sezonda olayın dışındaydım" dedi. Nedeni sorulduğunda ise "Bilmiyorum - Dan ve David'e sormalısın" yanıtını verdi. Buna karşın “House of the Dragon”ın yaratıcılarından Ryan Condal ile çalışma deneyiminin çok farklı olduğunu vurguladı. Condal, Weiss ve Benioff’un hatalarını tekrarlamamak için Martin’i projeye olabildiğinde yakın tuttu.

Martin, gecikmiş romanları için, "Sonum çok farklı olacak" diyerek, "Game of Thrones"un pek sevilmeyen dizi finaline hafif bir gölge de kendisi düşürdü.

"Game of Thrones" 10 sezon olabilirdi

Martin, Benioff ve Weiss'ın diziyi kısa kesme kararından da mutlu değil. Yazar, “Game of Thrones”un 10 sezon sürmesini hayal ediyordu. Martin'in menajeri Paul Haas, yazarın o zamanki HBO CEO'su Richard Plepler ile görüşüp onu dizinin televizyon yayınını uzatmaya ikna etmeye çalışmak istediğini söyledi ve ekledi “Ama haklı olarak Weiss ve Benioff yorgundu. Bitirdiler ve hayatlarına devam etmek istediler bu yüzden kısa kestiler.”

Martin, “Game of Thrones” final sezonunu yayınlamadan önce, sekizinci yılında diziyi bitirmenin ne kadar “karmaşık ve üzücü” olduğunu bir blog yazısında paylaştı. Yazar, “Keşke birkaç mevsimimiz daha olsaydı. Ama anlıyorum… Eminim bazı oyuncular yedi ya da sekiz yıllığına imzalanmıştır ve hayatlarına devam edip başka roller almak isterlerdi. Bunların hepsi adil. Kızgın değilim ya da onun gibi bir şey ama içimde biraz hüzün var." ifadelerini kullandı.

Fakat “Game of Thrones” dünyası Targeryen Hanedanlığı’na odaklanan “House of the Dragon” ile yakında geri dönecek. Dizi, 21 Ağustos'ta yayına başlayacak.