Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (23 Eylül 2022)

23.09.2022 09:53
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (23 Eylül 2022)

Bu hafta 7’si yerli 10 film vizyona giriyor!
Aralarında yeniden vizyona girecek olan James Cameron filmi "Avatar", prömiyerini Venedik Film Festivali'nde Yapan "Dert Etme Sevgilim" ve gizemli bir seyir sunan "Reflection" da var. 

Avatar

Süre: 162 dk
Tür: Macera, Bilim-Kurgu, Aksiyon, 3 Boyutlu
Yönetmen: James Cameron
Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Film Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor. Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir. Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynaklaro incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur. Bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı Na’vi haline getirilir ve misyoner olarak Pandora’ya gönderilirler.Jake kendi avatarında yeniden doğduğu halde yürüme yetisini de geri kazanır. Gezegendeki değerli enerji kaynaklarını elde etmelerine mani olarak görülen Na’vi halkının arasına sızmakla görevlendirilir. Fakat güzel bir dişi Na’vi olan Neytiri, Jake’in hayatını kurtarır ve bu her şeyi değiştirir. 

 

Dert Etme Sevgilim (Don’t Worry Darling)

Süre 123 dk
Tür: Korku, Gerilim
Yönetmen: Olivia Wilde
Oyuncular: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine

1950'lerde kocasıyla birlikte ütopik bir deneysel toplulukta yaşayan bir ev hanımı, göz alıcı şirketinin rahatsız edici sırlar saklıyor olabileceğinden endişelenmeye başlar.



Reflection

Süre 88 dk
Tür: Dram, Gizem
Yönetmen: İlker Savaşkurt
Oyuncular: Selçuk Yöntem, Ali Süreyya Tuncer, Yasemin Szawlowski

İstanbul'daki bir otelde tuhaf bir resepsiyonist, kendisinin patronu olduğunu ilan eden gizemli bir adamın gelişinden sonra her şeyi bir kaos ve dehşet karışımına sokan günlük mücadeleleri sırasında konukları karşılar.


Tay

Süre: 83 dk
Tür: Animasyon
Yönetmen: Nurullah Yenihan 

Rihay, Mekke şehrinin zenginlerinden biri olan Ubey’in ahırında dünyaya gelen bir taydır. Annesinin doğum günü için ona çiçek toplamaya çıkan Rihay, dönüşte kötü bir sürprizle karşılaşır. Annesinin Medineli bir tüccara satıldığını öğrenen Rihay, kendisinin de Şamlı bir tüccara satılacağını öğrenince, büyük bir öfkeye kapılır. Annesinden ayrılmak istemeyen Rihey, kaçarak annesini bulmaya çalışır


Deli Kazım

Süre: 100 dk
Tür: Macera, Komedi
Yönetmen: Özgür Murat Sönmez
Oyuncular: Ceyhun Yılmaz, Vedat Erincin, Meral Perin

Film, 1920'li yıllarda savaş zamanlarından itibaren bir adada kalmış arkadaşlarına ulaşmak için oldukça zorlu bir yola koyulan Kazım ve arkadaşlarının adadaki maceralarını konu almakta.

 

Aşk, Mark ve Ölüm (Love, Deutschmarks and Death)

Süre: 96 dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Cem Kaya

Remake, Remix, Rip-Off belgeseli ile kendisinden söz ettiren Cem Kaya, yeni bir belgesel ile karşımızda.  Aşk, Mark ve Ölüm, Almanya'daki Türk göçmenlerin yaklaşık son 60 yıldaki hikâyelerini müzikle kurdukları ilişkileri ile bağlayarak eğlenceli bir dil ile izleyiciye yansıtıyor.

 
Bana Karanlığını Anlat

Süre: 85 dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gizem Kızıl
Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Serpil Gül, Mehmet Yılmaz Ak

Kalp krizi geçirip hayata veda eden Veli Tanyeli, defnedilmeden önce gusül odasına götürülür. Bu sırada aile arasında gizlenmiş bütün ihtilaflar gün yüzüne çıkar. Uzun yıllar mutsuz bir evliliğe hapsolmuş Nermin, kocası Veli'nin ölümünden sonraki yılları ı gusül odasına taşımaya karar verir. Nermin'in Veli ile yüzleşirken aslında kendi kendisiyle yüzleşiyordur.


Sindirella ve Sevimli Arkadaşları (Ella and the Little Sorcerer)

Süre: 86 dk
Tür: Animasyon
Yönetmen: Alice Blehart

Prens Alex, bir fare bedenine hapsolmuştur. Ella ve arkadaşları Prens Alex'i insan hâline geri döndürmek için üzerindeki büyüyü bozmak isterler ve bir yolculuğa çıkarlar. Macera dolu bu yolculukta arkadaşlığın sahip olunan en güçlü ilaç olduğunu anlarlar.


Gazap

Süre: 67 dk
Tür: Korku
Yönetmen: Onur Aldoğan
Oyuncular: Tayfun TurhanAhmet Talay, Sinan Taşkan

Filmde gençliklerinde bir türlü bir araya gelememiş iki aşık Kenan ve Nazlı'nın ilerleyen yıllarda Kenan'ın başkasıyla evlenmesi ve Nazlı'nın bu durumu tersine çevirmek için bir büyücüden yardım istemesi sonrası başlarına gelenleri konu alıyor. 

 

El Hass

Süre: 85dk
Tür: Korku
Yönetmen: Yıldıray Alkın
Oyuncular: Ayşen Nergis Baca, Sercan Boztepe, Gültekin Bayır

Çocuklarıyla mutlu bir yaşam süren Zeynep ve Hakan'ın hayatı cinlerin musallat olmasıyla tamamen değişecektir.