Marvel’ın “Blade” Filminin Yönetmen Koltuğu Boş Kaldı!

28.09.2022 15:21
Marvel’ın “Blade” Filminin Yönetmen Koltuğu Boş Kaldı!

Yönetmen Bassam Tariq’in ayrılmasıyla Marvel Stüdyoları'nın “Blade” filminin yönetmen koltuğu boş kaldı.

Marvel Stüdyoları’nın “Blade” filmi için çekim hazırlıkları başlamışken yapımdan kötü bir haber geldi. Yönetmen Bassam Tariq’ın ayrılmasıyla film yönetmensiz kaldı. Başrolünde Oscar ödüllü Mahershala Ali'nin olduğu, kadrosunda Delroy Lindo ve Aaron Pierre gibi isimlerin yer aldığı yapımın geleceğinin bu ayrılıştan nasıl etkileneceği ise henüz belli değil.

Marvel, yaptığı açıklamada, "Yapım programımızda devam eden değişiklikler nedeniyle, Bassam artık ‘Blade’in yönetmeni olarak bizimle devam etmiyor, ancak filmin baş yapımcısı olarak kalacak" dedi. "Bassam'ın yeteneğini ve ‘Blade’i bugünkü haline getirmek için verdiği tüm emeği takdir ediyoruz."

Tariq, Marvel'a kendi açıklamasında teşekkür etti: "Marvel'deki harika insanlarla çalışmak bir onurdu. Muhteşem bir oyuncu kadrosu ve ekibi bir araya getirmeyi başardık. Bir sonraki yönetmenin filmi nereye götüreceğini görmek için sabırsızlanıyorum.”

Blade”, stüdyonun projeyi 2019'da San Diego Comic-Con'da duyurmasından bu yana Marvel'in en çok beklenen filmlerinden biri oldu. Marvel panelinin en sonunda Ali sürpriz bir şekilde sahneye çıktı ve Blade logolu bir şapka taktı. Marvel Stüdyoları’nın patronu Kevin Feige daha sonra Ali'nin, karakteri oynamakla ilgilendiğini ifade etmek için kendisini şahsen aradığını söylemişti.

Blade”, yazar Marv Wolfman ve çizer-sanatçı Gene Colan tarafından 1973 tarihli “The Tomb of Dracula No. 10” için yaratıldı. Annesinin intikamını almak için vampirleri avlayan yarı ölümlü, yarı ölümsüz karakter daha önce Wesley Snipes tarafından canlandırıldı.

Tariq, Riz Ahmed'in oynadığı saygın rap draması “Mogul Mowgli”yi yönetti ve Ahmed’le birlikte senaryosunu yazdı. 

Blade”in 3 Kasım 2023 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.