Martin Scorsese’den “Gangs of New York” Dizisi Geliyor!

14.10.2022 16:15
Martin Scorsese’den “Gangs of New York” Dizisi Geliyor!

Usta yönetmen Martin Scorsese, 2002 yapımı filmi “Gangs of New York”un dizi uyarlaması için harekete geçti.

Herbert Asbury'nin 1927 tarihli kitabına dayanan “Gangs of New York”, 1800'lerin sonlarında geçiyor ve New York’un rakip çetelerini merkeze alıyor. Miramax TV bünyesinde geliştirilen ve Brett Leonard tarafından kaleme alınan dizinin ilk iki bölümünü Scorsese yönetecek. Scorsese ayrıca dizinin yürütücü yapımcılığını da üstlenecek.

Dizi, Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis ve Cameron Diaz'ın rol aldığı filmle aynı karakterlere odaklanmayacak. 

Scorsese, daha önce “Amerika'nın tarihi ve mirasının bu dönemi, iki saatlik bir filmde tam olarak keşfedemeyeceğimiz karakterler ve hikayelerle içeriyor” demişti. “Bir televizyon dizisi, bu renkli dünyayı ve bunun toplumumuz üzerinde sahip olduğu tüm etkileri göstermek için bize zaman ve yaratıcı özgürlük sağlayabilir.”

Scorsese televizyon işlerine de çok yabancı değil. Yönetmen, HBO dizisi “Boardwalk Empire”ın yapımcılığını üstlenip dizinin pilot bölümü yönetmiş ve Emmy ödülünü kucaklamıştı. Scorsese, aynı zamanda, “The Devil in the White City”nin Hulu’da yayınlanacak dizi uyarlamasını da yapımcılığını yapıyor. “The Devil in the White City”yi en başta Todd Field’in yönetmesi planlanmış başrol için de Keanu Reeves ile anlaşılmıştı fakat iki isim de yakın zamanda projeden ayrıldı.

Gangs of New York” dizisi ile ilgili ise henüz bildiklerimiz bu kadar.