“Bak Şu Konuşana” Filminin Yıldızı Kirstie Alley Hayatını Kaybetti

06.12.2022 10:17
“Bak Şu Konuşana” Filminin Yıldızı Kirstie Alley Hayatını Kaybetti

Bak Şu Konuşana” filmiyle tüm dünyada tanınan Kirstie Alley, kanser sebebiyle 71 yaşında yaşamını yitirdi.

NBC komedi dizisi “Cheers”daki Rebecca Howe rolüyle çıkış yapıp, iki kez Emmy Ödülü kazanan, “Bak Şu Konuşana” ile ününe ün katan oyuncu Kirstie Alley, hayatını kaybetti. 71 Yaşında olan Alley, bir süredir kanser ile mücadele ediyordu. Kristie Alley’nin çocukları, üzücü haberi annelerinin sosyal medya hesaplarından paylaştı:

"Dünyanın dört bir yanındaki tüm dostlarımıza… İnanılmaz, güçlü ve sevgi dolu annemizin, daha yeni teşhis edilen kanserle savaşından sonra vefat ettiğini bildirmekten üzüntü duyuyoruz. Etrafı ailesiyle çevriliydi ve büyük bir güçle savaştı. Hiç bitmeyen yaşama sevincinden ve onu bekleyen maceralardan emin olmamızı sağladı. Ekranda ikonik olduğu kadar, daha da harika bir anne ve büyükanneydi.

Moffitt Kanser Merkezi'ndeki inanılmaz doktor ve hemşire ekibine gösterdikleri bakım için minnettarız. Annemizin, çocuklarına, torunlarına, sayısız hayvanına ve yaratmaya olan tutkusu benzersizdi; tıpkı onun gibi hayatı dolu dolu yaşamamız için bize ilham verdi. Sevginiz ve dualarınız için teşekkür ediyor ve bu zor zamanda mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz.”

Kirstie Alley kimdir?

Tam adı Kirstie Louise Alley olan Amerikalı oyuncu, Lillian Mickie ve Robert Deal Alley çiftinin kızı olarak Wichita, Kansas'ta dünyaya geldi. Colette ve Craig adlı iki kardeşi vardı. Kansas State Üniversitesi'nde eğitim aldıktan sonra Los Angeles'a iç mimarlık işi yapmak amacıyla taşındı. Fakat burada “Match Game” adlı yarışma programına katılmasıyla hayatı farklı bir yola girdi. Yarışmadan sonra oyunculuğa yöneldi. 1987'de başlayan ve 1993'e kadar süren “Cheers” dizisindeki Rebecca Howe karakteriyle ün kazandı. Ayrıca 1989'da ilk filmi çekilen “Bak Şu Konuşana” (Look Who's Talking) serisinde Mollie karakteriyle büyük beğeni topladı. 1997'de başlayıp 3 sezon devam eden “Veronica's Closet” dizisinde başrolde yer aldı. 1970'de lise aşkı Bob Alley ile evlendi ama 7 yıl sonra ayrıldılar. 1983'ten 1997'ye kadar Parker Stevenson'la evli kalan sanatçının William True ve Lillie Price adlarında 2 çocuğu oldu. Alley en son olarak “You Can't Take My Daughter” adlı televizyon filmiyle seyirci karşısına çıktı.