Mahkemeden Karar Çıktı: Neşet Ertaş Filmi Vizyona Girmeyecek!

14.12.2022 15:34
Mahkemeden Karar Çıktı: Neşet Ertaş Filmi Vizyona Girmeyecek!

Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminin vizyonuna günler kala mahkemeden ret kararı çıktı!

23 Aralık Cuma günü izleyici karşısına çıkmaya hazırlanırken, "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filmi için mahkemeden ret kararı çıktı: Film vizyona girmeyecek. Haberi duyuran, Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın oldu. Çapkın, "Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek. Cuma günü diğer dosyadan da karar bekliyoruz. Bizi gönülden destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. "Garip Bülbül Neşet Ertaş"ın vizyona girmemesi ile ilgili açılan davalardan bir başkası da 16 Aralık Cuma günü görülecek.

Avukat Çapkın daha önce de film çalışması için ailenin izni alınmadığını belirterek, "Ne ailenin ne de Neşet Ertaş'ın verdiği bir izin var. Ertaş'ın eserlerinin notaya alınması başka bir şey, eserlerin film olarak ve ailenin izni olmadan perdeye aktarılması başka bir şey" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak

Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini üstlendiği "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filmin yapımcısı ise "Ayla" ve "Müslüm" ile hatırlayacağımız Mustafa Uslu'ydu.