“Avatar 3” Filmi “Avatar: Suyun Yolu” İle Birlikte Çekildi!

27.12.2022 13:24
“Avatar 3” Filmi “Avatar: Suyun Yolu” İle Birlikte Çekildi!

Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) orijinal “Avatar” filminden 13 yıl sonra gelmişken, “Avatar 3” için o kadar beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

Tüm zamanların en yüksek gişe hasılatına sahip “Avatar”ın devam filmi “Avatar: Suyun Yolu” tam 13 yıl sonra geldi. Suyun altında performans yakalama tekniğini kullanmak isteyen yönetmen James Cameron, vizyonunu gerçekleştirebilmek adına uzunca bir hazırlık aşaması geçirdi. Fakat “Avatar 3” ve “Avatar 4” filmlerinin arası bu kadar açılmayacak.

Cameron, "Stranger Things" etkisini yaşamak istemiyor

Cameron, “Avatar 3” filminin tamamının ve “Avatar 4”ün de bir kısmının çekimlerini tamamlandı. Sahneler, “Avatar: Suyun Yolu” ile birlikte çekildi. Cameron'ın bu tercihindeki en önemli etken de çocuk oyuncuların yaşlarının karakterlerden çok uzaklaşmasını istememesi. Yönetmen, “Stranger Things” etkisi dediği yaş farkının oluşmasından çekinmiş. Cameron: “'Stranger Things' etkisi hâlâ lisede olmaları gereken oyuncuların 27 yaşında gibi görünmeleri. Diziyi seviyorum. Sorun değil, görmezden geliyoruz. Karakterleri seviyoruz ama bilirsiniz işte.”

Filmde Jack ChampionBailey BassBritain DaltonFilip Geljo ve Trinity Jo-Li Bliss gibi genç oyuncular yer alıyor.

Cameron, ayrıca ne kadar uzun zamandır “Avatar” devam filmlerine çalıştıklarını ve sürecin nasıl ilerlediğini de anlattı:

“Senaryo yazım sürecini resmen 2013 yazında başlattık” dedi. “Sonraki birkaç yıl, bu dört filmdeki her yaratığı, her karakteri, her aracı, her şehir manzarasını, her biyomu, her yaşam alanını tasarlayan dört film yazmak için paralel işlemlerle geçti. Bu zamana kadar olan süreç de Ar-Ge ve teknoloji [geliştirme] anlamında tüm bu film külliyatında kendimizi gerçekten geleceğe hazır hale getirmek içindi, çünkü büyük bir parça için bir kez durup hepsini hazırlamayı ve sonra çalışmayı tercih ederim. Oyunun her aşamasında durup yeniden donatmak zorunda olmadığımız, oradan ileriye doğru ritmik bir ilerleyiş.”

Avatar 3” (Avatar: The Seed Bearer) ve “Avatar 4” (Avatar: The Tulkun Rider) filmlerinin sırasıyla 20 Aralık 2024 ve 18 Aralık 2026 tarihlerinde vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak