“Avatar: Suyun Yolu” Filminden Yeni Rekor!

23.01.2023 12:14
“Avatar: Suyun Yolu” Filminden Yeni Rekor!

Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filmi gişede 2 milyar dolar sınırını geçti!

James Cameron'ın heyecanla beklenen “Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filmi, 16 Aralık'ta vizyona girmesinden bu yana büyük bir kitleyi sinemalara çekti. “Avatar: Suyun Yolu”, küresel gişede 435 milyon dolarlık hasılat ile etkileyici bir açılış hafta sonu sundu. Sonrasında da bu başarı katlanarak devam etti ve  “Avatar: Suyun Yolu” 2 milyar dolar sınırını aştı. Film, tüm dünyada 2.024 milyar dolar hasılat elde etti.

Tüm zamanların en yüksek gişe hasılatına sahip 6. filmi olan  “Avatar: Suyun Yolu”, serinin diğer filmleri konusunda hem yönetmen Cameron’a hem de yapımcılara rahat bir nefes aldırdı. Cameron böylece “Titanik”, “Avatar” ve “Avatar: Suyun Yolu” ile tüm zamanların en yüksek hasılata sahip filmlerinden üçünde imzası olan tek yönetmen oldu. İlk altı film sıralaması ise şu şekilde; “Avatar”, “Avengers: Endgame”, “Titanik”, “Yıldız Savaşları  VII - Güç Uyanıyor”, “Avengers: Sonsuzluk Savaşı” ve “Avatar: Suyun Yolu”.

Avatar” serisi 5 film şeklinde planlandı ve 3. filmin tamamı ile 4. filmin bir kısmı da 2. filmle birlikte çekildi. Bu sebeple yeni filmleri “Avatar: Suyun Yolu” kadar beklememiz gerekmeyecek. Serinin 3. filmi olan “Avatar: The Seed Bearer”in vizyon tarihi 20 Aralık 2024 olarak açıklandı. 

“Avatar: Suyun Yolu” filminin konusu

Avatar: Suyun Yolu” filminde, RDA madencilik operasyonları Pandora'yı yeniden tehdit ederken, Jake (Sam Worthington) ile Neytiri (Zoe Saldana) de ailelerini korumak için yeni bir ev arıyor ve okyanusun güvenli limanına seyahat ediyor.

Worthington ve Saldana’nın yanı sıra, “Avatar: Suyun Yolu” ile Sigourney Weaver, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder ve Matt Gerald da evrene dönüyor. Seriye yeni katılanlar arasında ise Kate Winslet, Edie Falco ve Brendan Cowell gibi isimler var. 

Kaynak