David Fincher Doğruladı, “Mindhunter” Dizisinin Yeni Sezonu Gelmeyecek

22.02.2023 12:03
David Fincher Doğruladı, “Mindhunter” Dizisinin Yeni Sezonu Gelmeyecek

David Fincher, "Mindhunter" dizisinin yeni sezonunun çekilmeyeceğini doğruladı.

"Mindhunter" dizisinin yapımcılarından olan ve yedi bölümün yönetmenliğini yapan David Fincher, seri katil merkezli yapımın nihayetinde Netflix için çok maliyetli olduğunu söyledi.

Le Journal du Dimanche'ye konuşan Fincher, "İlk iki sezonla gurur duyuyorum, ancak bu çok pahalı bir dizi ve Netflix'in gözünde böyle bir yatırımı haklı çıkaracak kadar büyük bir izleyici kitlesini çekmedik" dedi. "Onları suçlamıyorum, diziyi başlatmak için risk aldılar."

2017 yılında başlayan "Mindhunter" dizisi, 1970'lerde suçlu profili çıkarma uygulamasına başlamak için bir birim kuran iki FBI ajanı etrafında gelişiyor. Dizi, John E. Douglas ve Mark Olshaker tarafından yazılan 1995 tarihli “Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit” kitabına dayanıyor.

2. Sezon, Ağustos 2019'da yayınlanırken, dizinin yayıncı tarafından gayri resmi bir iptali söz konusuymuş gibi görünüyordu. Oyuncular Jonathan GroffHolt McCallany ve Anna Torv'un Ocak 2020'de Netflix sözleşmelerinden bağları koparıldı.

Fincher daha sonra, yüksek bütçe ve düşük seyirci sayısı sebebiyle "Mindhunter" dizisinin kendisine fazla geldiğini açıkladı. 

Bununla birlikte, olası bir üçüncü sezon için bir olay örgüsü üzerinde çalışılıyordu. İkinci sezon yönetmeni Andrew Dominik, Collider'a "Mindhunter"ın üçüncü bir sezon ile devam etmesi halinde dizinin Los Angeles'ta geçeceğini söylemişti.

Kaynak: Indiewire