Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (28 Nisan 2023)

28.04.2023 09:47
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (28 Nisan 2023)

Bu hafta 4’ü yerli 5 film vizyona giriyor.

Aralarında festivallerde övgüyle karşılanan "Karanlık Gece" ve Ümit Ünal'ın yeni filmi "Oregon" da var.

 

Karanlık Gece

Süre: 114dk

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Yönetmen: Özcan Alper

Senarist: Murat Uyurkulak , Özcan Alper

Oyuncular: Berkay Ateş, Pınar Deniz, Taner Birsel

Toplu bir öfkenin parçası haline gelen İshak, Anadolu'da küçük bir köyde vicdanıyla, etrafındaki sessizliğin şiddetiyle mücadele eder.

 

Oregon

Süre: 95dk

Tür: Dram

Yönetmen: Kerem Ayan

Senarist: Ümit Ünal

Oyuncular: Serkan Çayoğlu, Aslı İnandık, Nejat İşler

Bir gün içinde geçen film, sıcak bir hikâyeyi konu alıyor. Bodrum'da yaşayan Gaye ve Hakan, yakın arkadaşları Selen'e bir müzik kasedi vermek için İstanbul'a gelirler. Fakat çift kasedi teslim etmeye çalışırken pek çok zorlukla karşılaşırlar.

 

Büyük Macera: Hazine Peşinde

Süre: 82dk

Tür: Aile

Yönetmen: Ahmet Toklu

Oyuncular: Muharrem Türkseven, Emir Ali Doğrul, Kayra Orta

Aynı mahallede yaşayan dört yakın arkadaş Demir “Gömü” Kaya, Eylül “Maviş” Birgül, Can “Cancan” Kantar, Ali “Muhtar” Kaygısız'ın maceralarına tanıklık ediyoruz.

Mahallede başlarına bela olan Osman “Junior” Akbaba ve yancısı Ali “Ünsüz” Bakan ile mahallenin tek oyun parkı uğruna kıyasıya bir mücadeleye girerler. Bekir Akbaba ise mahallenin zengini olan kayınpederinin vasiyetini ele geçirir ve saklar. Bu sayede mahalledeki birçok dükkan ve araziyi haksız bir şekilde ele geçirir. Gözünü babaannesi Nazmiye ile yaşayan Demir’in evlerine diken Bekir, on gün içinde evlerinden çıkmaları gerektiğini söyler. Bu sırada Gömü, eski bir hazine haritası bulur. Gömü, Maviş, Cancan ve Muhtar, hazinenin de yardımıyla babaannesiyle yaşadıkları evi kurtarmak için zorlu bir maceraya başlayacaklardır.

 

Elif ve Arkadaşları Kapadokya

Süre: 75dk

Tür: Animasyon

Elif ve okul arkadaşları başarılı bir dönem geçirdiği için öğretmenleri ipek Kapadokya'ya bir gezi düzenler. Kapadokya'nın eşsiz güzellikleri ile dolu bir günün sonunda rehberleri Leyla ateş başında Peribacaları'nın efsanesini anlatır. Bu sayede çocuklar, bu efsaneye göre gökyüzünde yaşayan Perişler'den haberdar olurlar. Efsaneden çok etkilenen çocuklar gökyüzüne çıkmayı ve Perişler'le tanışmayı hayal ederler.

 

Kuralsızlar (Beomjoidosi 2)

 Süre: 106dk

Tür: Aksiyon, Gerilim, Macera, Suç

Yönetmen: Sang-yong Lee

Senarist: Sang-yong Lee , Ma Dong-seok , Min-seong Kim , Young-jong Lee

Oyuncular: Ma Dong-seok, Son Seok-Koo, Choi Gwi-Hwa

Garibong bölgesi toplama operasyonu olaylarının üzerinden dört yıl geçmiştir. Geumcheon Polisinin Büyük Suçlar Birimi, Vietnam'a kaçmış olan bir kaçağı ülkesine geri göndermekle görevlendirilir. Polis Ma Seok-do, zanlının teslim olup sonrasında Kang Hae-sang adlı korkunç bir katilin işlediği suçları ortaya çıkarma isteğinde bir gariplik sezer. Ma ve birimi, iki ülkede araştırmalar yürütmeye başlarlar ve Kang'ın geride bıraktığı kanlı izleri takip eder.