"Süper Mario Kardeşler Filmi" Global Gişede 1 Milyar Dolara Yaklaştı!

02.05.2023 09:01

Universal Pictures, Illumination Entertainment ve Nintendo imzalı animasyon filmi Süper Mario Kardeşler Filmi, küresel gişede 1 milyar dolara yaklaştı!

"Süper Mario Kardeşler Filmi"nin gıpta ile bakılan eşiğini hafta bitene kadar geçmesi beklenmese de, Universal tahminlere şimdiden zafer ilan edecek kadar güveniyor. Tahminler tutarsa, video oyunu uyarlaması 26 gün içinde 1 milyar dolara ulaşmış olacak.

İlk olarak 5 Nisan'da gösterime giren "Süper Mario Kardeşler Filmi", tüm ay boyunca sinemalarda baskın bir rol oynadı. Yerel listelerde hala en üst sıralarda yer alıyor. Pazartesi gününe kadar, film Kuzey Amerika'da brüt 487,5 milyon dolar ve uluslararası olarak 533 milyon dolar civarına ulaşacak gibi görünüyor ve böylece 1 milyar dolar sınırını geçiyor olacak. "Spider-Man: No Way Home", "Top Gun: Maverick", "Jurassic World Dominion" ve "Avatar: The Way of Water"dan sonra küresel covid salgınının başlangıcından bu yana başarıyı yakalayan beşinci yapım olacak.

Sevilen video oyunu karakterlerini Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day ve Jack Black'in seslendirdiği “Süper Mario Kardeşler Filmi”, İtalyan Amerikalı tesisatçılar Mario ve Luigi’nin, büyülü Mantar Krallığını ateş püskürten, öfkeli, Koopaların kralı ve gizemli Prenses Peach'in sinir bozucu taliplerinden olan Bowser'dan kurtarmaya çalışmasını konu alıyor.

Yaz sezonunda “Guardians of the Galaxy Vol. 3,” “Fast X” ve “Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” gibi pek çok olası gişe rekorları kırabilecek film varken, "Süper Mario Kardeşler Filmi " herhangi bir filmin zirveye çıkmasını zorlaştıracak bir meydan okuma olacak ve müthiş bir küresel çekişme ile sezonu bitirecek gibi görünüyor.

Kaynak: Variety