“Oppenheimer” Filminden Hiç Bilgisayar Efekti Kullanılmadı!

11.07.2023 15:11
“Oppenheimer” Filminden Hiç Bilgisayar Efekti Kullanılmadı!

"Oppenheimer" filminin yönetmeni Christopher Nolan, filmde bir tane bile bilgisayar destekli efekt kullanılmadığını açıkladı. 

Yılın heyecanla beklenen filmlerinden “Oppenheimer” her yeni haberle seyircinin merakını arttırmayı başarıyor. Atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer'ın hikayesini anlatan filmin yönetmeni Christopher Nolan, atom bombasının patlamasını çekmek için gerçek bir bomba patlatmıştı. Şimdi de “Oppenheimer” filminde bir tane bile bilgisayar destekli efekt (CGI) olmadığını açıkladı. Nolan, kariyerinin bütününde de CGI kullanmaktan kaçınması ile tanınıyor. Sınırları zorlayan yönetmen, “Inception” (2010) ve “The Dark Knight” (2008) gibi filmlerinde de özel setler ve patlamalar tasarlatmıştı. 

Oppenheimer” filmi Kai Bird ve Martin Sherwin’in “The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” kitabından yine Nolan tarafından senaryolaştırıldı.

J. Robert Oppenheimer’a Cillian Murphy’nin hayat verdiği “Oppenheimer” filminin kadrosunda ise Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek ve Kenneth Branagh gibi yıldız isimler bulunuyor.  

Merakla beklenen “Oppenheimer” filmi, Greta Gerwig'in "Barbie" filmiyle aynı günde, 21 Temmuz'da vizyona girecek.