Hayao Miyazaki'nin Son Yapımı "How Do You Live?" Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

27.07.2023 10:48
Hayao Miyazaki'nin Son Yapımı

Hayao Miyazaki ve Studio Ghibli'nin yeni filmi "How Do You Live?" hakkında bilinmesi gereken her şey, çıkış tarihi, konusu ve daha fazlasını bu haberimizde sizler için derledik!

Efsanevi yönetmen Hayao Miyazaki, son bir Studio Ghibli filmi geliştirdi ve şu ana kadar “How Do You Live?” ile ilgili haberler, 2023 sinemasının en ilgi çekici hikayelerinden biri haline geldi. Hayao Miyazaki, “Howl'ın Yürüyen Şatosu”, “Ruhların Kaçışı” ve “Komşum Totoro” gibi klasik anime filmlerinin yanı sıra Studio Ghibli'yi yaratan ve yönetmenlik yapan sevilen bir animatör ve film yapımcısıdır. 2013 yapımı muhteşem film “Rüzgar Yükseliyor”un ardından Miyazaki, uzun metrajlı filmler yönetmeyi bırakmış ve inanılmaz bir mirasa, eşsiz bir animasyon filmografisine ve “Ruhların Kaçışı” ile En İyi Animasyon Filmi dalında bir Akademi Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödüle sahip olarak film yapımından uzaklaşmıştı.

Ancak, birçok diğer emekli yönetmen gibi, Miyazaki de tekrar film yapma arzusunu bir kez daha duydu ve emekliliğinin üzerinden 10 yıl geçtikten sonra yeni bir Studio Ghibli filmi olan “How Do You Live?” ile geri döndü. Anime filmi, son Hayao Miyazaki filmi olacağı vaadini taşıyor. 2023 yapımı film şu anda Rotten Tomatoes'ta %95 oranında olumlu eleştirilere sahip.

Studio Ghibli, yeni Hayao Miyazaki filmi için bilinçli olarak düşük tanıtım yapıyor gibi görünüyor. Hatta Japonya'da gösterime girmiş olmasına rağmen, tek mevcut pazarlama materyali son derece gizemli bir afişten ibaret. Miyazaki'nin adı, Japonya'da büyük bir izleyici kitlesini beraberinde getirir ama pazarlama kampanyaları ABD gösterimine daha yakın bir süreçte artacağı ön görülüyor.

"How Do You Live?", Japonya'da 14 Temmuz 2023 tarihinde gösterime girdi. Şu anda film için ABD'de bir gösterim tarihi belirlenmemiş olsa da, yakın zamanda gösterime gireceğine dair olumlu haberler var. İlk olarak, yeni Studio Ghibli filmi, ABD'de farklı bir isimle yayınlanacak ve "The Boy and the Heron" adını alacak

"How Do You Live?", 2016 yılından bu yana yapımda olan film, el ile animasyon yöntemiyle yapıldığından, uzun süren bir üretim sürecinden geçmiştir.

Filmin hikayesi, aynı adı taşıyan 1937 yılından bir Japon kitabından esinlenmiştir, ancak film doğrudan kitabın uyarlaması değildir. Yapımcı Toshio Suzuki, filmin hikayesini "büyük, fantastik bir hikaye" olarak tanımladı. Filmin temel alındığı kitapta, hayatının önemli değerleriyle yüzleşirken büyük felsefi soruları düşünen bir çocuk olan Masato, amcasının günlük yazıları üzerinden annesinin kaybıyla başa çıkıyor. Miyazaki bu filmi, torunları için yaptığı düşünülerek, muhtemelen anime ustasının diğer göz yaşartıcı eserlerine benzeyecektir.

Film aynı zamanda, birçok oyuncu ve şarkıcının yer aldığı devasa bir seslendirme kadrosuna sahip ve bu da filmin büyük bir müzikal unsura sahip olacağının işaretini veriyor. Filmin başrolünde 12 yaşındaki Soma Santoki, Mahito Maki karakterini canlandırıyor. “Kung Fu Panda" serisinin Japonca dublajında Master Tigress'i canlandırmasıyla en iyi bilinen oyunculardan Yoshino Kimura, Natsuko rolünü üstlenecek. Popüler bir JPOP müzisyeni olan Aimyon, Himi karakterini seslendirecek ve "Kamen Rider W" ile tanınan Masaki Suda ise The Grey Heron karakterine hayat verecek.

Kaynak: Screen Rant