Selman Nacar'ın "Tereddüt Çizgisi" ve Nehir Tuna'nın "Yurt" filmleri Venedik Film Festivali'nde Gösterilecek!

26.07.2023 10:08
Selman Nacar'ın

Selman Nacar'ın yönettiği ve başrolünde Tülin Özen'in yer aldığı yeni filmi "Tereddüt Çizgisi" ile Nehir Tuna'nın imzasını taşıyan "Yurt" adlı film, dünya prömiyerlerini 80. Venedik Film Festivali'nin "Orizzontti" bölümünde yer alacak.

Selman Nacar'ın yeni filmi "Tereddüt Çizgisi", 80. Venedik Film Festivali'nin "Orizzonti" bölümünde dünya prömiyerini yapacak. "Tereddüt Çizgisi", Avukat Canan'ın, uzun süredir savunduğu cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalışının etrafında şekillenen bir hikayeyi anlatıyor. Tülin Özen'in canlandırdığı Avukat Canan'a, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin ve Erdem Şenocak gibi ünlü oyuncular eşlik ediyor.

Nehir Tuna, ödüllü kısa filmleriyle tanınan bir isimdir ve şimdi ilk uzun metrajlı filmi "Yurt" ile Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapacak bir diğer Türkiye yapımıdır. "Yurt" filmi, dini yurtta kalan on dört yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet'in hayatına odaklanan bir hikayeyi anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda, Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Tansu Biçer, Didem Ellialtı ve Ozan Çelik gibi isimler yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Florent Herry, kurgusunu Ayris Alptekin ve müziklerini Avi Medina üstleniyor.

Kaynak: Box Office Türkiye

  • "Yurt"