Bradley Cooper’ın Netflix Filmi “Maestro”dan İlk Fragman!

16.08.2023 12:14

Bradley Cooper’ın hem yönettiği hem de başrolünü üstlendiği besteci Leonard Bernstein biyografisi “Maestro”dan ilk fragman paylaşıldı!

Bir Yıldız Doğuyor” ile ilk yönetmenlik denemesini yapan Bradley Cooper, Netflix’in biyografik filmi “Maestro” ile yönetmen koltuğuna geri dönüyor. Efsanevi Broadway bestecisi Bernard Bernstein ve karısı Felicia Montealegre’in ilişkisine odaklanan filmde Cooper ayrıca Bernstein rolünü de üstleniyor. Oscar adayı Carey Mulligan ise Montealegre’i canlandırıyor. Filmde ikiliye, Matt Bomer ve Maya Hawke gibi isimler eşlik ediyor.

Yapımcıları arasında Martin Scorsese ve Steven Spielberg’ün de olduğu “Maestro”, 20 Aralık 2023’te Netflix ekranlarında olacak.

Leonard Bernstein'ın parıltılı kariyeri

Cooper, senaryoyu Oscar ödüllü “Spotlight”ın yazarı Josh Singer ile birlikte yazdı. Filmin hikayesi 30 yıldan fazla bir süreyi kapsıyor. Bernstein'ın sadece kariyeri bir mini diziyi doldurmaya yeter: şefliğe ilk çıkışını 25 yaşında New York Filarmoni Orkestrası'nda bir meslektaşının hastalığı nedeniyle kısa sürede devreye girmek zorunda kaldığında yaptı. Bernstein o kadar iyi iş çıkardı ki, ertesi gün New York Times'ın ön sayfasında yer aldı. “Rıhtımlar Üzerinde” için Oscar adayı müziği bestelemeden hemen önce komünist olmakla suçlandı. Aklanmadan önce kara listeye alındı ​​ve sivil haklar hareketinde bir aktivist olarak yer aldı. Vietnam Savaşı'nı sona erdirmek de dahil olmak üzere her konuda açık sözlüydü. Hollywood'da en çok “Batı Yakası Hikayesi” müzikalini bestelemesiyle tanınır. Ancak Cooper'ın biyografisi, kariyerinin ötesinde Bernstein ve karısı arasındaki karmaşık evliliği merkezine alıyor.