"Dune 2”nin Ertelenmesiyle “Oppenheimer”ın Oscar Şansı Artıyor!

29.08.2023 09:36

Bu hafta Warner Bros. resmen "Dune: Bölüm İki"yi 2024'e taşıyarak, yazın ikinci en yüksek gişe yapan filmi olan "Oppenheimer"ın lehine olabilecek oyun değiştirici bir hamle yaptı.

Tarihsel olarak, Oscar ödüllerinde en çok ödül kazanan filmler, James Cameron'ın "Titanic"i ve Peter Jackson'ın "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" gibi dönem eserleri veya teknoloji odaklı yapıtlar oldu. En iyi film adayları listesi 2009'da beşten on adaya genişlediğinden beri, kendi törenlerinde üstün başarı gösteren ancak en büyük ödüle ulaşamayan diğer filmler de oldu. Örneğin "Gravity”, yedi heykelciği kazanmasına rağmen toplamda sadece üç ödül alan "12 Yıllık Esaret"e kaybetti.

 "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki"nin çıkarılması, “Oppenheimer”ın teknoloji dalındaki yapımlar arasında durumunu sağlamlaştırmasına olanak tanıyacak gibi. 

Beklenmedik aksaklıklar göz ardı edilirse, "Oppenheimer"ın şu an için 12 Oscar adaylığı olacağı öngörülüyor. Bu adaylıklar arasında en iyi film, yönetmen, erkek oyuncu (Cillian Murphy), yardımcı erkek oyuncu (Robert Downey Jr.), yardımcı kadın oyuncu (Emily Blunt), uyarlama senaryo, yapım tasarımı, sinematografi, kostüm tasarımı, film kurgusu, ses ve özgün müzik yer alacak. 12 adaylıkla, Christopher Nolan'ın atom bombası kökenli hikayesi, "Ben-Hur", "Dances with Wolves" ve "Schindler'in Listesi" gibi diğer filmlerle aynı seviyede olacaktır. Ayrıca makyaj ve saç tasarımı, görsel efektler veya belki de yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Matt Damon gibi ekstra adaylıklar kazanabilirse, çok daha güçlü bir pozisyonda olacak.

777 milyon dolarlık küresel gişe hasılatı, eleştirel övgüleri ve "Dune"un olmadığıbu yıl, "Oppenheimer" erken bir Oscar favorisi olarak iddiasını ortaya koyuyor.

Kaynak: Variety