"Kızılcık Şerbeti" Dizisinin RTÜK Cezası Kaldırıldı!

29.08.2023 14:53

“Kızılcık Şerbeti” seyircilerine müjdeli haber!

Yeni sezon çekimlerine yarın (30 Ağustos) itibari ile başlayacak olan Show TV dizisi “Kızılcık Şerbeti”, geçtiğimiz sezon Nursema (Ceren Karakoç) karakterinin zorla evlendirildiği adam tarafından camdan itildiği sahne sebebiyle ceza almıştı. Radyo Televizyon Üst Kurulu kadına şiddet öğesi içerdiği gerekçesiyle diziye idari para ve 5 kez yayın durdurma cezası vermişti.

Sezon bitmeden “Kızılcık Şerbeti” dizisine önce iki hafta için ceza uygulanmıştı. Gold Film ise karara itiraz etti. Bu itirazın akabinde Ankara 22. İdare Mahkemesi verilen cezayı ağır buldu ve cezanın kalanını iptal etti.

"Kızılcık Şerbeti" dizisinin konusu ne?

Birbirinden farklı iki kültüre sahip iki ailenin çocukları 'Doğa' (Sıla Türkoğlu) ve 'Fatih’in (Doğukan Güngör), hızlı bir nikahla hayatlarını birleştirmesinin ardından ardı ardına gelen olayları anlatıyor.

"Kızılcık Şerbeti" dizisinin oyuncuları kim?

“Kızılcık Şerbeti” dizisinin oyuncu kadrosunda Sıla TürkoğluDoğukan GüngörEvrim AlasyaCeren KarakoçSettar TanrıöğenBarış KılıçAliye UzunatağanSibel TaşçıoğluSelin Türkmen ve Müjde Uzman gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Birsen Altuntaş