Disney Plus, Şifre Paylaşımını Kısıtlamaya Hazırlanıyor!

29.09.2023 15:41
Disney Plus, Şifre Paylaşımını Kısıtlamaya Hazırlanıyor!

Disney+, Kanada'daki üyelerine şifre paylaşımını kısıtladığını duyurdu!

Disney+, Kanada'daki abonelerine şifre paylaşımını önlemek amacıyla yeni önlemler aldığını duyurdu. Ancak, Disney'in bu önlemleri tam olarak nasıl uygulayacağı ve detayları hakkında henüz net bir bilgi yok. Kanadalı abonelere gönderilen e-postada, "Hesabınızı veya giriş bilgilerinizi evinizin dışında paylaşma yeteneğinize kısıtlamalar getiriyoruz." deniliyor.

Ayrıca, Disney Kanada web sitesi de güncellenerek abonelere şifre paylaşımının yasak olduğu bir kez daha hatırlatılıyor. Artık bir Disney+ aboneliği sadece "evinizde" kullanılabilecek. Bu terim, "Birincil kişisel ikametgahınızla ilişkilendirilen ve orada yaşayan bireyler tarafından kullanılan cihazlar topluluğu" anlamına geliyor.

Disney, şifre paylaşımını engellemek amacıyla attığı bu adımla, abonelik hizmetlerinin paylaşımlarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bu tür önlemlerin diğer ülkelerde de uygulanıp uygulanmayacağı ise ilerleyen günlerde daha netlik kazanacak.

Netflix de benzer bir uygulama başlatmıştı

Netflix de şifre paylaşımını engellemek amacıyla benzer bir uygulama başlatmıştı. Netflix hesabına giriş yapan bir cihazın her 31 günde en az bir kez o hesabın ev Wi-Fi ağına giriş yapması zorunlu hale getirildi.