Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (6 Ekim 2023)

06.10.2023 10:08
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (6 Ekim 2023)

 

Bu hafta 6’sı yerli 8 film vizyona giriyor!

Aralarında Ata Demirer'li "Bursa Bülbülü" ve korku türünün sevenlerini sevindirecek "Exorcist: İnançlı" (The Exorcist: Believer) filmleri de var.

 

Bursa Bülbülü

Süre: 121dk

Tür: Komedi, Müzikal

Yönetmen: Hakan Algül

Senarist: Ata Demirer

Yapımı: 2022 - Türkiye

Oyuncular: Ata Demirer, Cem Gelinoğlu, Özge Özacar

Bir kaset çıkarmanın hayalini kuran Cengiz (Ata Demirer), Bursa'da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapar. Fakat Taşkın (Cem Gelinoğlu) ile tanışmasıyla hayatı bambaşka bir yola girer. Cengiz, Taşkın'ın kendisine kaset yapmada yardımcı olacağına inanır. Bu sebeple de ağabeyinden borç alır. Ancak Cengiz, Taşkın ve Taşkın'ın kardeşi Arzu (Özge Özacar) bu süreçte kendilerini bir dizi talihsiz olayın içinde bulur.

 

Exorcist: İnançlı (The Exorcist: Believer)

Süre: 111dk

Tür: Korku

Yönetmen: David Gordon Green

Senarist: Peter Sattler , David Gordon Green

Yapımı: 2023 - ABD

Oyuncular: Leslie Odom Jr., Ellen Burstyn, Lidya Jewett

Victor Fielding (Leslie Odom Jr.), 12 yıl önce hamile karısının Haiti’deki bir depremde ölümünden sonra kızı Angela’yı (Lidya Jewett) tek başına yetiştirmiştir.

Ama Angela ve arkadaşı Katherine (Olivia Marcum), ormanda kaybolup üç gün sonra başlarına gelenleri hiç hatırlamayarak geri geldiklerinde bir dizi olay ortaya çıkarak Victor’u şeytanın en kötü haliyle yüzleşmeye zorlar. Victor, ümitsizlik ve dehşet içinde benzer bir olaya tanık olmuş, yaşayan tek kişiyi arar: Chris MacNeil’ı (Ellen Burstyn).

 

Roza

Süre: 116dk

Tür: Dram

Yönetmen: Mustafa Kotan

Senarist: Sultan Nil Turan

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Belçim Bilgin, Burak Sevinç, Bahar Şahin

Ailesinin istediği adamla evlenmek istemediği için evden kaçan Kürt bir genç kız, aşık olduğu diğer adamla evlenir. Fakat bu adam beklediği gibi çıkmaz ve onu terk eder. Kızın ailesine kızları tarafından aldatıldığını söyleyince annesi, kızının masumiyetini temizlemek için öldürülmesini emreder.

 

Jester: İntikam Gecesi (The Jester)

Süre: 90dk

Tür: Gerilim, Gizem, Korku

Yönetmen: Colin Krawchuk

Senarist: Colin Krawchuk , Michael Sheffield

Yapımı: 2023 - ABD

Oyuncular: Michael Sheffield, Lelia Symington, Matt Servitto

"Jester" ismiyle tanınan bir cani, Cadılar Bayramı gecesi küçük bir kasabanın sakinlerine terör getirir. Uzun zamandır iletişim kurmayan iki kız kardeş, Jester'ı alt etmenin bir yolunu bulmak için bir araya gelmek zorunda kalacaktır.

 

Kent Mezarlığında Sızıntı

Süre: 82dk

Tür: Korku

Yönetmen: Umut Burçin Gülseçgin

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Enfal Üzel, Samet Gürsel

 Asya bir müzisyen, Hakan bir yazardır. Asya, bir sabah evlerinin arkasında bulunan mezarlıktan çalı çırpı toplar ve duvara asar. Bu hareketi, istemeden de olsa binlerce yıldır uyuyan bir iblis ordusunu harekete geçirir. Asya'nın bu enstalasyon ilgisi bütün yaşamın sonunu mu getirecek? Hakan ve Asya'nın hayatı bir anda değişecek. Evlerine kâbus gibi çöken bu uğursuzluktan kurtulmak için yardım isteyecekleri din insanları ve onların ritüelleri bile onlara yetmeyecek.

 

Masal Zamanı 2

Süre: 92dk

Tür: Aile, Macera

Yönetmen: Kubilay Güleçoğlu

Senarist: Kubilay Güleçoğlu

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Lavinya Ünlüer, Ata Berk Mutlu, Özkan Sağın

“Melez Prenses” Melisa ve “Kurt Adam” Erman’ın okulunda sadece masal kahramanlarının görebildiği bir kapı ortaya çıkar. Kötü Cadı Yasemin ve Cüce, o kapıdan dünyaya kötüleri getirip dünyayı ele geçirme planı yaparlar.  Melisa, Erman ve masal diyarından iyilere yardım etmeye gelen Alper, kötüleri engellemek için mücadele ederler. Masal Konseyi ise iyilere destek olması için hiç süper gücü olmayan Çılgın Kemal'i gönderir.

 

Hazep

Tür: Korku

Yönetmen: Doğuş Arslan

Senarist: Doğuş Arslan

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Damla Taka, Cemal Aşkın Alpçetin, Arzu Özçamlıer 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Doğuş Arslan'ın yaptığı korku türündeki film, 6 Ekim 2023'te vizyona giriyor. Film oyuncu kadrosunda Damla Taka, Cemal Aşkın Alpçetin ve Arzu Özçamlıer gibi isimler bulunuyor.

 

Hep Yek - Düğün

Süre: 90dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Bilal Kalyoncu

Senarist: Bilal Kalyoncu

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Önder Açıkbaş, İnan Ulaş Torun, Çağan Atakan Arslan

"Hep Yek" serisinin altıncı filmi olan filmde, İstanbul'dan kaçan Altan ve Gürkan, bu sefer İç Anadolu'da ortalığı birbirine karıştırıyor. İç Anadolu'nun en büyük mafyasının kızını düğünden kaçıran ikiliyi sürpriz bir son beklemekte.