Michael Mann Bir Sonraki Filminin “Heat 2” Olacağını Doğruladı!

10.10.2023 16:02
Michael Mann Bir Sonraki Filminin “Heat 2” Olacağını Doğruladı!

“Heat 2” romanını geçtiğimiz Ağustos ayında piyasaya süren Michael Mann, sıradaki projesinin kitabı filmleştirmek olduğunu söyledi.

Hafta sonu Contenders Londra etkinliğinde konuşan yönetmen Michael Mann, “Heat 2”nin bir sonraki filmi olacağını doğruladı.

Yönetmen, “Meg Gardiner ve ben, ‘Ferrari’yi çekerken ortaya çıkan ‘Heat 2’ romanını yazdık. Çok iyi oldu. Bundan sonra bunu çekmeyi planlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Adam Driver, genç Neil McCauley olarak karşımıza çıkabilir

Konuyla ilgili dolaşan dedikodular arasında Mann’in “Ferrari” filminde başrolü üstlenen Adam Driver'ın, “Heat 2” filminde genç Neil McCauley'yi (ilk filmde Robert De Niro'nun canlandırdığı karakter) canlandıracağı.

Heat 2” filminde Mann’in Driver'la yeniden bir araya gelip gelmeyeceği sorulduğunda Mann güldü ve şunları söyledi: "Belki. Henüz bunun hakkında konuşmuyoruz. Şöyle söyleyeyim: Adam ve ben [‘Ferrari’ filminde] yanan bir ev gibi anlaşıyorduk. Oldukça yoğun olan aynı iş ahlakına sahibiz. Birbirimizden hoşlanıyoruz ve sanatsal açıdan birlikte çalışarak harika zaman geçirdik.”

“Heat 2”, “Heat” (Büyük Hesaplaşma) filmin hem ön filmi hem de devamı niteliğinde olacak

Hikaye; McCauley, Chris Shiherlis (ilk filmde Val Kilmer tarafından canlandırılmıştı) ile Vincent Hanna'nın (ilk filmde Al Pacino tarafından canlandırılmıştı) Los Angeles'ta geçen suç destanına giden yıllardaki süreçlerini takip ediyor ve sonraki yıllarda hayatta kalan karakterlerin başına gelenleri anlatıyor.

"Heat" (Büyük Hesaplaşma) filminin konusu ne?

Film merkezine kovalanan ve kovalayan iki karakteri merkezine alıyor. Kovalanan Neal McCauley (Robert De Niro) ekibiyle birlikte büyük soygunlar gerçekleştirilen usta bir soyguncudur. Onu kovalayan ise başarısız bir evliliğin içindeki inatçı ve akıllı polis dedektifi Vincent Hanna'dır (Al Pacino). Los Angeles dekorunda birbirine çok benzeyen ve aslında başka şartlarda iki iyi dost olabilecek bu iki sıkı adam arasında büyük bir kovalamaca yaşanır. Birbirleriyle sadece iki kere yüzleşirler. Birincisinde kahve eşliğinde güzel güzel sohbet ederler, ikincisinde ise birinin ölmesi gerekir.

Kaynak: Deadline

  • Adam Driver ve Michael Mann