Christopher Nolan’dan Taylor Swift’e Övgü!

20.10.2023 14:53
Christopher Nolan’dan Taylor Swift’e Övgü!

Christopher Nolan, stüdyoların Taylor Swift'ten öğrenecekleri olduğunu söyledi!

Başarılı yönetmen Christopher Nolan, katıldığı bir etkinlikte Taylor Swift'in gişe rekorları kıran konser filmi “The Eras Tour”dan övgüyle bahsetti. Nolan, "Taylor Swift stüdyolara çok büyük para getireceğini göstermek üzere, çünkü konser filmi stüdyolar tarafından dağıtılmıyor, tiyatro sahibi AMC tarafından dağıtılıyor." dedi ve ekledi “İşte bu, [konser filmini sinemada gösterime sokmak] bir şeyleri görmenin, hikayeleri veya deneyimleri paylaşmanın bir formatı ve yolu, bu inanılmaz derecede değerli. Ve eğer [stüdyolar] bunu istemezse, başkası isteyecektir. Yani işin gerçeği bu."

Variety’nin haberine göre Swift, filmin yapımcılığını üstlendi ve AMC Tiyatroları ile bir anlaşma yaparak bilet satışlarının yaklaşık %57'sini eve götürdü, kalan gelirler sinemalarda kaldı ve AMC küçük bir dağıtım ücreti aldı.

Swift'in "The Eras Tour" filmi Kuzey Amerika'da 92,8 milyon dolar, dünya çapında ise 123,5 milyon dolar hasılat elde etti. Bu, bir konser filmi için bugüne kadarki en büyük çıkış. Hatta aynı zamanda tarihteki en yüksek hasılat yapan ikinci ekim ayı açılışı (96 milyon dolarla "Joker" filminden sonra) ve 2023'ün yedinci en büyük açılış hafta sonu.

Swift'in büyük Hollywood stüdyolarından kaçınması ve AMC ile doğrudan ortaklık kurması film dağıtımı için alışılmadık bir durum.

"The Eras Tour" konser filmi ülkemizde 3 Kasım'da vizyona girecek.

Kaynak: Variety