"Five Nights At Freddy's" Gişede İlk Hafta Sonu Rekorunu Kırdı!

30.10.2023 14:31

Blumhouse'un "Five Nights at Freddy's" filmi, 2023'ün en iyi korku açılışının üstüne, küresel gişe rekorunu paramparça ederek hafta sonu açılış rekorunu kırıyor!

"Five Nights at Freddy's", muazzam bir açılış hafta sonu yaşadı. Josh Hutcherson'ın başrolde olduğu Blumhouse filmi, kapanmış bir aile lokantasında gece bekçisi olarak çalışan ve küçük kız kardeşini öldürücü animatroniklerden korumaya çalışan bir karakteri konu alıyor. Scott Cawthon tarafından yaratılan aynı adı taşıyan popüler korku video oyunu serisinin bir uyarlaması olan bu film, açılış hafta sonu için başlangıçta 50 milyon dolar civarında tahmin ediliyordu, ancak Amerika'daki gişede 3 gün boyunca toplam 78 milyon dolar kazanarak 2023 yılı korku filmleri arasında en iyi açılış hafta sonunu elde etti.

78 milyon dolarlık Amerika gişesinin yanı sıra, uluslararası pazarlarda toplamda 52 milyon dolar kazanarak dünya çapındaki hasılatını 130 milyon dolara çıkardı. Bu, Blumhouse'un şimdiye kadar yaşadığı en iyi açılış hafta sonu oldu ve 91.8 milyon dolarla önceki rekor sahibi olan 2018 yapımı "Halloween" filmini yaklaşık 40 milyon dolarlık farkla geride bıraktı.

"Five Nights at Freddy's" ülkemizde 3 Kasım 2023'te vizyona girecek.

Kaynak: ScreenRant