Matthew Perry'nin “Friends” Dizisindeki Rol Arkadaşları, Vefatı Üzerine Ortak Açıklama Paylaştı.

31.10.2023 13:39
Matthew Perry'nin “Friends” Dizisindeki Rol Arkadaşları, Vefatı Üzerine Ortak Açıklama Paylaştı.

“Friends” dizisi oyuncuları Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox ve Matt LeBlanc rol arkadaşları Matthew Perry'nin vefatı ile ilgili ortak bir açıklamada bulundu.

Özellikle “Friends” dizisinde canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle hafızalara kazınan Matthew Perry’nin vefatının ardından rol arkadaşları ortak bir açıklama yaptı. Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox ve Matt LeBlanc, People dergisine verdikleri açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Matthew'un kaybından dolayı hepimiz büyük bir yıkım yaşadık. Biz oyuncu kadrosundan daha fazlasıydık. Biz bir aileyiz. Söylenecek çok şey var ama şu anda bu algılaması zor kaybın yasını tutmak ve bunu kabullenmek için biraz zamana ihtiyacımız var. Zamanla, elimizden geldiğince daha fazlasını söyleyeceğiz. Şimdilik düşüncelerimiz ve sevgimiz Matty'nin ailesiyle, arkadaşlarıyla ve onu dünya çapında seven herkesle birlikte.”

Matthew Perry'nin hayatını kaybettiği gece ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı

Ünlü yıldızın son anlarına dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Perry'nin kişisel asistanının, oyuncuyu Los Angeles'ta Pacific Palisades'teki evinde sadece 2 saat yalnız bıraktığı ve yeni bir telefon ile numaralı gözlük almaya gittiği öğrenildi. TMZ'nin ulaştığı 15 saniyelik ses kaydında, bir kişinin "boğulma durumuna müdahale edeceklerini" söylediği duyuluyor.

Ünlü oyuncunun asistanı, acil servisi aradıktan sonra Perry'nin kardeşlerinden birini ve annesi Suzanne'ı bilgilendirdi. Jakuzide öldüğü anlaşılan Perry, hastaneye götürülmedi.

Perry'nin, pickleball oyunu oynadıktan sonra dinlenmek için jakuziye girdiği öğrenildi. Evde yapılan olay yeri incelemesinde uyuşturucu bulunmadı, ancak antidepresanlar, anti-anksiyete ilaçları ve kronik akciğer hastalığı için kullanılan bir ilaç tespit edildi.

Matthew Perry kimdir?

Kanadalı-Amerikalı oyuncu Matthew Langford Perry, "Friends" dizisindeki Chandler Bing karakteriyle hatırlanmaktadır. Williamstown, Massachusetts'te doğan Perry'nin annesi Suzanne Marie Morrison Kanadalı bir gazeteci, babası John Bennett Perry ise Amerikalı bir oyuncuydu.

Perry, "Friends"ın zirvesindeyken, aynı zamanda önde gelen bir erkek oyuncu olarak da aranan isimlerden biriydi ve uzun metrajlı filmlerde de denemelerde bulundu.

Ayrıca romantik hayatı da yakından takip edilen PerryJulia RobertsSelma BlairLizzy Caplan gibi yıldızlarla ilişki yaşadı ve ayrıca "Friends" dizisini geliştiren ve 1996'da ABC'ye katıldığında büyük üç ağın ilk kadın eğlence başkanı olan Jamie Tarses ile ilişkisi de oldu. Fakat hiç evlenmedi ve çocuk sahibi de olmadı.

Perry, kariyeri boyunca alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sorunları hakkında açık sözlüydü. 1997'de bir jet ski kazasının ardından Vicodin'e bağımlı hale geldi ve 2001'de rehabilitasyona gitti. Daha sonra eski Malibu evini Perry House adında bir ayık yaşam tesisi haline getirdi ve bu tesis 2015'e kadar faaliyet gösterdi. 2021'de Perry, ayık olduğunu paylaştı ve ayık kalma yolunda yaklaşık olarak tahmini 9 milyon dolar harcadığını da açıkladı.