Matthew Perry Biyografi

Kanadalı-Amerikalı oyuncu Matthew Langford Perry, "Friends" dizisindeki Chandler Bing karakteriyle hatırlanmaktadır. Williamstown, Massachusetts'te doğan Perry'nin annesi Suzanne Marie Morrison Kanadalı bir gazeteci, babası John Bennett Perry ise Amerikalı bir oyuncuydu.

Perry, "Friends"ın zirvesindeyken, aynı zamanda önde gelen bir erkek oyuncu olarak da aranan isimlerden biriydi ve uzun metrajlı filmlerde de denemelerde bulundu.

Ayrıca romantik hayatı da yakından takip edilen PerryJulia RobertsSelma BlairLizzy Caplan gibi yıldızlarla ilişki yaşadı ve ayrıca "Friends" dizisini geliştiren ve 1996'da ABC'ye katıldığında büyük üç ağın ilk kadın eğlence başkanı olan Jamie Tarses ile ilişkisi de oldu. Fakat hiç evlenmedi ve çocuk sahibi de olmadı.

Perry, kariyeri boyunca alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sorunları hakkında açık sözlüydü. 1997'de bir jet ski kazasının ardından Vicodin'e bağımlı hale geldi ve 2001'de rehabilitasyona gitti. Daha sonra eski Malibu evini Perry House adında bir ayık yaşam tesisi haline getirdi ve bu tesis 2015'e kadar faaliyet gösterdi. 2021'de Perry, ayık olduğunu paylaştı ve ayık kalma yolunda yaklaşık olarak tahmini 9 milyon dolar harcadığını da açıkladı.

Oyuncu, 28 Ekim 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

 

Devamını Oku