"Friends" Dizisinin Sevilen Yıldızı Matthew Perry Hayatını Kaybetti!

29.10.2023 12:22

Popüler dizi "Friends"te Chandler Bing karakterini canlandıran oyuncu Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti!

Matthew Perry, emniyet birimlerinden alınan bilgilere göre Cumartesi günü evindeki jakuzide ölü bulundu. Otoriteler, onu saat 16.00 civarında cansız halde bulduklarını ve olay yerinde herhangi bir darp izi veya uyuşturucu bulgusuna rastlanmadığını belirtti.

Perry, 1994'ten 2004'e kadar süren 10 sezon boyunca "Friends" dizisindeki hızlı düşünen ve komik Chandler karakteriyle uluslararası tanınırlık kazandı. 2002 yılında bu efsanevi durum komedisindeki performansıyla bir Primetime Emmy adaylığı da elde etti. "Friends" kadrosundaki altı yıldız arasında, Perry bir performans sanatçısı ve yapımcı olarak daha hırslıydı, ancak aynı zamanda madde bağımlılığıyla uzun süren bir mücadele içindeydi ve bu durum da kariyerini olumsuz etkiledi. Hayatının sonraki dönemlerinde, özellikle 2022 yılında yazdığı "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing: A Memoir" adlı kitabıyla, Perry enerjisinin büyük bir kısmını, deneyimini başkalarının ayık kalmalarına yardımcı olmak için kullanmaya odakladı.

"Friends"ın zirvesindeyken, Perry aynı zamanda önde gelen bir erkek oyuncu olarak da aranan isimlerden biriydi ve uzun metrajlı filmlerde de denemelerde bulundu ancak gerçek anlamda büyük ekranda patlama yapamadı.

Ayrıca romantik hayatı da yakından takip ediliyordu. Perry, Julia Roberts, Selma Blair, Lizzy Caplan gibi yıldızlarla ilişki yaşadı ve ayrıca "Friends" dizisini geliştiren ve 1996'da ABC'ye katıldığında büyük üç ağın ilk kadın eğlence başkanı olan Jamie Tarses ile ilişkisi de oldu. Fakat hiç evlenmedi ve çocuk sahibi de olmadı.

Perry, kariyeri boyunca alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sorunları hakkında açık sözlüydü. 1997'de bir jet ski kazasının ardından Vicodin'e bağımlı hale geldi ve 2001'de rehabilitasyona gitti. Daha sonra eski Malibu evini Perry House adında bir ayık yaşam tesisi haline getirdi ve bu tesis 2015'e kadar faaliyet gösterdi. 2021'de Perry, ayık olduğunu açıkladı ve ayık kalma yolunda yaklaşık olarak tahmini 9 milyon dolar harcadığını da açıkladı.

Zor da olsa başarılı ve çevresinde sevdiklerinin olduğu bir hayat geçiren ve bu haberle ailesini, hayranlarını ve tüm sanatçı dostlarını derinden üzen ünlü oyuncunun asla akıllardan çıkmayacak bazı sahnelerine aşağıdaki görsellerden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety