- Anasayfa
- Karakterler
- Süreyya
Süreyya
Canlandıranlar
09 Eylül 1970 • Türkiye
7,2/10 (19 oy)
Tülay Günal, tiyatro ve sinema oyuncusu.
Günal 1970 yılında Kastamonu'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı. Mezun olduktan sonra İstanbul'da bir süre şarkıcılık yaptı. 1993 senesinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak çalışmaya başladı, birkaç sezon sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu.
Devlet Tiyatroları'ndaki görevinin dışında çeşitli özel tiyatrolarda da çalışmalar yapmaktadır. Çalıştığı özel tiyatrolar arasında Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi ve DOT da bulunmaktadır. Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer ve Güven Kıraç'la birlikte oynadığı Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü'nde Jeanne d'Arc'ı canlandırdı. DOT'ta ise Böcek oyununda başrolde yer aldı. Dostlar Tiyatrosu'nda Genco Erkal ile Yaşamaya Dair, Güneşin Sofrasında- Nazım ile Brecht gibi oyunlarda yer aldı.
Televizyonda da çalışmaları olan Günal, 2007-09 arasında Asi adlı dizide Süheyla rolünü üstlendi. Sonrasında Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Suzan karakterini canlandırdı. 2016'da başlayan Kördüğüm dizisinde ise Feyza rolündeydi.
2016 yapımı Rüzgarda Salınan Nilüfer filmindeki performansıyla 22. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Dram) dalında ödülün sahibi oldu.
15 Haziran 1938 • Türkiye
7,4/10 (11 oy)
Konservatuvar viyolonsel bölümündeki ağabeyi ve aynı mahallede oturduğu Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İlyas Avcı'nın teşvikiyle 1957'de girdiği konservatuvardan bir yıl sonra disiplinsiz bulunduğu için çıkarıldı. Amatör olarak çocuk tiyatrosu çalışmaları yaparken, Muhsin Ertuğrul'un kendisi ve arkadaşlarını farketmesiyle, 1959 yılında Devlet Tiyatrosu kadrolarına alındılar. Türkiye'nin her ilinde oyun oynayan Savaş Başar, geniş topluluklarca tanınan, bilinen, sevilen bir yapıya sahipti. Tiyatronun dışında beyazperde de rol almış olan, ayrıca senaryo ve yönetmenlik deneyimlerine sahip olan sanatçı, seslendirme mesleğinde de oldukça başarılıydı. Özellikle döneminin popüler dizilerinden Komiser Colombo`yu seslendirmekte çok başarılı olmuştur.
26 Ağustos 1953 • Türkiye
6,7/10 (42 oy)
1953 doğumlu olan sanatçı, Aşk-ı Memnu, Hamlet, Hürrem Sultan tiyatro oyunlarında oynadı. Uzun İnce Bir Yol adlı sinema filminde de rol alan Selma Kutluğ, Bizim Mahalle, Evdekiler, Aynalı Tahir, Böyle mi Olacaktı?, Karanlıkta Koşanlar, Üzgünüm Leyla, Gülbeyaz, Esir Kalpler, Beyaz Gelincik ve Büyük Buluşma dizilerinde oynadı. Kutluğ, çalışmalarını İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sürdürüyor. Selma Kutluğ’u, Musallat’ta Suat’ın annesi karakteriyle izleyeceğiz.