"Adım Farah" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

1 Mart akşamı Fox Tv'de başlayan, başrollerinde Demet Özdemir ve Engin Akyürek'in bulunduğu yeni dizi "Adım Farah"a gelin yakından bakalım! 

Dizi, ülkesinden kaçmak zorunda kalan ve oğluyla beraber yasa dışı bir şekilde hayatta kalmaya çalışan Farah’ın yanlışlıkla bir cinayete şahitlik etmesini ve aynı gece Tahir Lekesiz ile yollarının kesişmesini konu alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Recai Karagöz otururken, senaryosunu ise Deniz Dargı , Cem Görgeç , Cenk Bogatur'nin yazıyor.

“Adım Farah” her çarşamba 20.00'de Fox'ta!

Peki "Adım Farah" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Demet Özdemir

Demet Özdemir

"Adım Farah" dizisi Farah Ershadi kimdir?

İran'da doğup büyüyen Farah, orada yaşadığı bir trajedi sonrası İran'dan kaçıp İstanbul'a gelmiştir. Hayatta hep mücadele etmesi gerekmiştir. Ahvaz Jundishapur Üniversitesi'nde Tıp okumuştur. Bölümünü dereceyle bitirmiş olsa da zorluklarla dolu hayatı ona kendi mesleğini yapma iznini vermemiştir. Cerrah olmak yerine yıllardır temizlik işçiliği yapmaktadır. Kerimşah adındaki çok akıllı oğlu doğduktan sonra sadece onun için yaşamaya başlamıştır. Oğlu PİY hastasıdır. Oğlu'nun tedavisi için her şeyi yapmayı göze alan cesur bir annedir.

"Adım Farah" dizisinin Farah'ı Demet Özdemir kimdir?

Demet Özdemir Koç, Kocaeli doğumlu oyuncu ve dansçıdır. 2022 yılında kendisi gibi bir oyuncu olan Oğuzhan Koç ile evlenmiştir. 2011-2013 yılları arasında Studio Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi almıştır ve ilk ekran oyunculuğu deneyimini 2013-2014 yılları arasında "Sana Bir Sır Vereceğim" dizisinde canlandırdığı Aylin karakteriyle yaşamıştır. "Kurt Seyit ve Şura", "Çilek Kokusu" ve "Aşk Taktikleri" gibi yapımlarda yer almıştır. Özdemir aynı zamanda şarkıcı Bengü'nün performanslarında dansçılık yapmıştır ve Hodri Meydan şarkısının klibinde oynamıştır.

2. Engin Akyürek

Engin Akyürek
Doğum Tarihi: 12 Ekim 1981

"Adım Farah" dizisi Tahir Lekesiz kimdir?

Çok küçük yaştayken Tahir'in anne ve babası hayatını kaybetmiştir. Sonrasında onu işkenceyle büyüten dayısının yanında yaşamaya başlamış, küçük yaşta dayısının ölümüne sebep olup elini kana bulamıştır. Ali Galip ve Vera ona sahip çıkmıştır, yanlarında çalışmaya başlamıştır. Ali Galip'in sağ kolu hâline gelen Tahir, o ne isterse sorgusuz sualsiz yapmıştır. Farah'la karşılaşana kadar hayatını seçim şansı olmadan yaşamak zorunda kalmıştır.

"Adım Farah" dizisinin Tahir'i Engin Akyürek kimdir?

Engin Akyürek, Ankara doğumlu oyuncudur. Aslında Erzincanlı olan Akyürek, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olmuştur. Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında birinci olduktan sonra oyunculuk yapmaya başlamıştır ve "Yabancı Damat" ekibine katılmıştır. 2004-2007 yılları arasında bu dizide Kadir Sadıkoğlu'nu canlandırmıştır.  "Kara Para Aşk" dizisindeki performansı ile Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir ve Seul Drama Ödülü kazanmıştır. Son yıllarda "Yolun Açık Olsun", "Adım Farah" ve "Kaçış" yapımlarında bulunmuştur.

3. Fırat Tanış

Fırat Tanış
Doğum Tarihi: 5 Mayıs 1975

"Adım Farah" dizisi Mehmet Koşaner kimdir?

Çok küçük yaşta ailesini kaybeden Mehmet, Orhan Koşaner ve eşi tarafından evlat edinilmiştir. Küçüklükten itibaren babası gibi bir polis olmak olan Mehmet, büyüdüğünde başarılı bir başkomiser olmuştur. Çalışkan olduğu kadar geçimsiz ve kavgacıdır. Kafasına koyduğunu becermeden bırakmaz.

"Adım Farah" dizisinin Mehmet'i Fırat Tanış kimdir?

Fırat Tanış, İstanbul doğumlu oyuncudur. Mehmet Beyazıd Lisesi’nden mezun olan oyuncu,  o yaşlardayken tiyatroya ilgi duymaya ve tiyatro oyunlarında oynamaya başladı. Tiyatroya ilgisini fark edince İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve oradan mezun oldu. Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptığı 1998-2001 yılları arasında pek çok farklı oyunda oynadı.Bu sürede bir yandan günlük sol gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Kamera önü oyunculuk kariyerine 1995 yılında rol aldığı "Radyo Madyo" tam anlamıyla başlayan Tanış, "Geniş Aile" ve "İstanbullu Gelin"deki performanslarıyla iyice tanınırlık kazanmıştır.

4. Ali Sürmeli

Ali Sürmeli
Doğum Tarihi: 7 Nisan 1959

"Adım Farah" dizisi Orhan Koşaner kimdir?

61 yaşındaki Orhan; Mehmet’in ve Gönül’ün babası, Perihan’ın kocasıdır. Emekli ilçe emniyet müdürüdür ve emniyet teşkilatında bir efsane olarak bilinir. Güçlü ve karizmatik bir adamdır.

"Adım Farah" dizisinin Orhan'ı Ali Sürmeli kimdir?

Ali Sürmeli, Solhan doğumlu tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Anadolu'da birçok şehirde görev yapmış bir postacının oğlu olan Sürmeli, 1985 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. sanatçı, Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptı. Sinema filmleri ve dizilerde oynadı. "Deli Yürek" dizisinde canlandırdığı Turgay Atacan rolüyle tanındı. Son yıllarda "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, "Prestij Meselesi" ve "Adım Farah" gibi yapımlarda yer aldı.

5. Mustafa Avkıran

Mustafa Avkıran
Doğum Tarihi: 3 Mart 1963

"Adım Farah" dizisi Ali Galip Akıncı kimdir?

60 yaşındaki Ali Galip, ailesinin en büyüğüdür. Vera’nın eşi, Kaan’ın babasıdır. İş insanı gibi gözükse de tam bir suç makinesi, yeraltı çetesinin lideridir. Lakabı “AGA”’dır. 

"Adım Farah" dizisinin Ali Galip'i Mustafa Avkıran kimdir?

Mustafa Avkıran, Gaziantep'te doğumlu oyuncudur. 1983'te Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olup İstanbul Devlet Tiyatrosu'na katılmıştır. Yine Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki yüksek lisans yapmıştır.1993-1995 yılları arasında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük yapmıştır. Son yıllarda "Adım Farah"," Azize" ve "Çukur" gibi yapımlarda yer almıştır.

6. Senan Kara

Senan Kara
Doğum Tarihi: 9 Ağustos 1978

"Adım Farah" dizisi Vera Akıncı kimdir?

57 yaşındaki asıl ismiyle Vera Petrovski, Ali Galip Akıncı’nın karısı, Kaan Akıncı’nın annesidir. Bakımlı ve alımlı bir kadın olan Vera, kocasının aksine iyi kalpli ve vicdanlı bir insandır. Ali Galip’in nasıl biri olduğunun farkındadır ve asla onun kendisini sevdiği gibi sevmemiştir. Oğlunu, kocasının kirli dünyasından uzak tutmaya çalışır.

"Adım Farah" dizisinin Vera'sı Senan Kara kimdir?

Senan Kara, İzmir doğumlu oyuncudur. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazanmıştır. Şehir Tiyatroları'nın kadrolu oyuncusu olan Kara, bir yandan da çeşitli film ve dizilerde rol almaktadır. "Vatanım Sensin"de canlandırdığı Veronika karakteri ile iyice tanınırlık kazanmıştır. 2007 yılından beri Serhat Tutumluer ile evlidir. Bu evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır.

7. Lale Başar

Lale Başar

"Adım Farah" dizisi Perihan Koşaner kimdir?

Perihan Gönül’ün annesi, Orhan’ın karısıdır. Aynı zamanda da Farah ile komşudur. Evin yakınındaki kuaför salonunun sahibidir. Mahallede olup biten her şeyden haberi vardır. Ne Farah’tan ne de genel olarak göçmenlerden hoşlanmaz. Farah’ın mahalleye tehlike getireceğini düşünür.

"Adım Farah" dizisinin Perihan'ı Lale Başar kimdir?

Lale Başar, Ordu doğumlu oyuncudur. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Başar, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda göreve başlamıştır. 1994'te atandığı Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan 2009 yılında emekli olmuştur. 2013 yılında "Köksüz" filmindeki performansıyla Berlin Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmıştır. Son yıllarda "Adım Farah", "Müjdemi İsterim" ve "Aynen Aynen" gibi yapımlarda yer almıştır.

8. Oktay Çubuk

Oktay Çubuk
Doğum Tarihi: 12 Aralık 1996

"Adım Farah" dizisi Kaan Akıncı kimdir?

Galip ve Vera’nın ilk ve tek çocuğu olan Kaan, yirmili yaşlarında İstanbul gece hayatının ‘mecburen’ saygı duyulan kişisi, kadınların paylaşamadığı şımarık bir sima olmuştur. Çevresinde pek çok sahte arkadaş, yalaka vardır. Kendisini küçük çaplı bir Ali Galip olarak görmektedir. İçinde babasının onayını isteyen, annesinin iyiliğini almış yalnız bir çocuk yatar.

"Adım Farah" dizisinin Kaan'ı Oktay Çubuk kimdir?

Oktay Çubuk, İzmir doğumlu oyuncudur. Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden mezun olmuştur. İlk kamera önü oyunculuk deneyimini 2017 senesinde "Cennetin Gözyaşları" dizisinde canlandırdığı Ömer karakteri ile yaşamıştır. Son yıllarda "Adım Farah", "Duran" ve "Bir Nefes Daha" gibi yapımlarda yer almıştır.

9. Derya Pınar Ak

Derya Pınar Ak
Doğum Tarihi: 7 Ağustos 2003

"Adım Farah" dizisi Gönül Koşaner kimdir?

24 yaşındaki Gönül, neşeli, kıpır kıpır bir kızdır. Perihan ve Orhan'ın kızı olan Gönül, Mehmet'in de üvey kardeşidir. Farah'la aynı apartmanda yaşar ve Farah'ın güvendiği tek insandır. Komik, biraz telaşlı, biraz sakar, biraz da özgüvensizdir. Annesinin sert karakterinin gölgesinde büyümüştür.

"Adım Farah" dizisinin Gönül'ü Derya Pınar Ak kimdir?

Derya Pınar Ak, 2003 doğumlu oyuncudur. İlk kamera önü oyunculuk deneyimini "Cadı Üçlemesi 13+" ile yaşayan Ak, "Kar ve Ayı" ve "Sevmek Zamanı" gibi yapımlarda da yer almıştır.

10. Rastin Paknahad

Rastin Paknahad
Doğum Tarihi: 4 Mayıs 2015

"Adım Farah" dizisi Kerimşah kimdir?

Farah’ın biricik oğlu olan masum bir çocuktur. Doğuştan "balon çocuk" olarak bilinen PİY rahatsızlığına sahiptir. Evlerinde steril bir odada yaşar. Küçük yaşına ve hastalığına rağmen oldukça anlayışlı ve olgundur. Farah, Kerimşah’a hem doktorluk hem de annelik yapar.

"Adım Farah" dizisinin Kerimşah'ı Rastin Paknahad kimdir?

Rastin Paknahad, İran asıllı İstanbul doğumlu oyuncudur. Ailesi İran'daki baskıcı rejimden kaçıp Türkiye'ye yerleşince Rastin, İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası İranlı bir yazar ve yönetmendir. "Adım Farah" dizisinde Kerimşah karakterini canlandırmaktadır