"Kül Masalı" Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

15 Şubat 2024 akşamı TRT 1'de başlayan ve başrollerinde Gökhan AlkanSevda Erginci ve Başak Gümülcinelioğlu'nun bulunduğu dizi "Kül Masalı"na gelin yakından bakalım! 

Metin Balekoğlu'nun yönettiği "Kül Masalı"nın senaryosunu Filiz Küçük Yücel ve Sılan Aras Erdem kaleme alıyor. Dizi, aşık olduğu adamın eski karısının hayaletiyle yaşamak zorunda kalan Özge'nin (Sevda Erginci) hikâyesini anlatıyor.

Peki "Kül Masalı" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Gökhan Alkan

Gökhan Alkan
Doğum Tarihi: 8 Aralık 1987

"Kül Masalı" dizisi Arat Giraylı kimdir?

Gözlerindeki gizemin ardında aşkı kadar büyük bir nefret barındıran Arat, derinlerde büyük bir sır saklıyor.

"Kül Masalı" dizisinin Arat'ı Gökhan Alkan kimdir?

Gökhan Alkan, İstanbul doğumlu oyuncu. Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden, Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret ve Pazarlama Bölümü'nden mezun olduktan sonra MSM Actor Studio'da oyunculuk eğitimi aldı. İki yıl 'Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahneye çıkan oyuncu, profesyonel olarak şarkı söyleyebilmek için şan eğitimi de almıştır. Profesyonel kariyerine Muhteşem Yüzyıl dizisinde İran Kralı I. Tahmasp ve Her Şey Yolunda Merkez dizisinde Cem rolüyle başladı. Bu diziden sonra oynadığı tüm dizi ve filmlerde başrol oynadı. Gurbette Aşk'ta Osman'ı canlandırdı ancak çıkış performansı Türkiye'de çok izlenen “Kocamın Ailesi” dizisiyle oldu. Defne'nin Bir Mevsimi adlı filmde Ferhat karakterini ve Organik Aşk Hikayeleri dizisinde Hasan karakterini canlandırmıştır. 2016 yılında Makas adlı TV filminde Fatih Kömürcü karakterini canlandırdı. Güney Kore'de "APAN Özel Ödülü" aldı. Son olarak Kalp Yarası dizisinde rol almıştır.

2. Sevda Erginci

Sevda Erginci
Doğum Tarihi: 3 Ekim 1993

"Kül Masalı" dizisi Özge Günay kimdir?

Çok iyi kalpli ve masum bir kadın olan Özge, aşık olduğu adamın eski eşinin hayaletiyle birlikte yaşamaya başlayınca bambaşka birine dönüşebilir.

"Kül Masalı" dizisinin Özge'si Sevda Erginci kimdir?

Sevda Erginci, İstanbul doğumlu oyuncu. Semaver Kumpanyası'nın "Paki" ve "Sevgi Çiçekleri" adlı oyunlarında rol alarak oyunculuğa başladı. Kenter Tiyatrosu'nda oyunculuk dersleri aldı. "Cenazemize Hoşgeldiniz", "Seni Kalbime Sakladım" ve "Elkızı" gibi yapımlarda yer aldı.

3. Başak Gümülcinelioğlu

Başak Gümülcinelioğlu
Doğum Tarihi: 22 Ekim 1991

"Kül Masalı" dizisi Jale Giraylı kimdir?

Aşkı bir duygu değil bir araç olarak gören Jale, hatalarının bedelini hayatı ile ödedi. En azından öyle gözüküyordu.

"Kül Masalı" dizisinin Özge'si Başak Gümülcinelioğlu kimdir?

Başak Gümülcinelioğlu, İstanbul doğumlu oyuncu. Bahçelievler Anadolu Lisesi mezuniyetinin ardından ABD'de Goodland High School okulunu bitirmiştir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra LAMDA'ya kabul alarak drama ve kamera önü oyunculuk eğitimi almıştır. Bilinen projeleri arasında "Erkenci Kuş", "Yargı", "8. Gün" bulunmaktadır.

4. Hülya Darcan

Hülya Darcan
Doğum Tarihi: 27 Nisan 1951

"Kül Masalı" dizisi Neveser Giraylı kimdir?

Düzenini bozan şeylere tahammül edemez fakat oğlu Arat için her şeyi yapabilir. Kafasında kurduğu tablo onu çok mutlu etse de etrafındakilere olan etkisinin farkında değil.

"Kül Masalı" dizisinin Neveser'i Hülya Darcan kimdir?

Hülya Darcan, İzmir doğumlu dizi ve sinema oyuncusu. Bir başka ünlü oyuncu Tanju Korel (1944-2005) ile ölümüne kadar evli kalan Darcan'ın 1982 doğumlu kızı Bergüzar Korel de oyuncudur. Henüz 16 yaşındayken zamanın ünlü dergilerinden "Ses Mecmuası"nın Kapak Yıldızı yarışmasında üçüncülük kazandıktan sonra filmlerden teklif almaya başladı. "Silahları Ellerinde Öldüler" filmi ile kamera önü oyunculuk serüvenı başladı.

5. Ushan Çakır

Ushan Çakır
Doğum Tarihi: 23 Mayıs 1984

"Kül Masalı" dizisi Cemil Öz kimdir?

Cemil, haksızlık karşısında asla boyun eğmez ve inandığı şey uğruna her şeyi yapabilir. İçinde büyüyen şüphe günden güne onu yiyip bitirse de doğru bildiklerinden asla vazgeçmiyor. Aklında ise tek bir soru var: “Jale’yi Arat Giraylı mı öldürdü?”

"Kül Masalı" dizisinin Cemil'i Ushan Çakır kimdir?

Ushan Çakır, İzmir doğumlu oyuncudur. En iyi "Leyla ile Mecnun" dizisinde canlandırdığı Arda karakteri ile tanınır. 2017 yılında bir başka oyuncu Damla Sönmez ile nişanlanmıştır, fakat 2021 yılında çift ayrılma kararı almıştır. "Aile", "Cezailer", "Beni Çok Sev" son yıllarda yer aldığı yapımlar arasındadır.

6. Özgür Çevik

Özgür Çevik
Doğum Tarihi: 21 Mayıs 1981

"Kül Masalı" dizisi Erhan Sanlı kimdir?

Tam bir görev adamı olan Erhan, Arat’ın en eski arkadaşı ve sağ kolu. Yine de herkes gibi onun da hayatında sırlara yer var.  

"Kül Masalı" dizisinin Erhan'ı Özgür Çevik kimdir?

Özgür Çevik, Ankara doğumlu oyuncu. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kazandı ve eğitimi sırasında müzik çalışmaları yürüttü. 2004 yılında Akademi Türkiye yarışmasında başarı yakaladıktan sonra yer aldığı "Yabancı Damat"da Niko karakteri ile tanınmaya başladı.

7. Gizem Güneş

Gizem Güneş
Doğum Tarihi: 30 Kasım 1995

"Kül Masalı" dizisi Behiye Günay kimdir?

Hayat dolu biri olan Behiye aynı zamanda tam bir Instagram kızı. Ablası Özge’nin onu çok sevdiğinin bilincinde. Ama sadece sevginin de yetemediği noktada hayat onu yanlış noktalara götürecek mi?

"Kül Masalı" dizisinin Behiye'si Gizem Güneş kimdir?

Gizem Güneş, İstanbul doğumlu oyuncu. Marmara Üniversitesi Fransızca Bölümü'nü bitiren Güneş, "4N1K: İlk Aşk", "Kuzey Yıldızı" ve "Şebeke" gibi dizilerde yer aldı.