18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Jennifer Coolidge Biyografi

Jennifer Coolidge, Amerikalı oyuncu ve komedyen. Amerikan pastası (1999) 'nda Stifler'in annesi olarak tanınmış olan Jennifer Coolidge, çok yönlü bir oyuncu olmasının yanısıra kendisini “deneysel” komedyen olarak da tanımlamaktadır. 

Boston Massachusetts’te doğan Coolidge, küçüklüğünde bir şarkıcı olmanın hayalini kurdu. 1985’te Emerson College’de tiyatro bölümünden mezun oldu.

Mezuniyetinden sonra New York’a taşınıp Gotham City doğaçlama grubuna katıldı. Televizyondaki ilk rolü 1993’te Seinfeld dizisinde Jerry’nin masöz sevgilisi olarak oynadığı rol oldu.

Beyazperdede ise ilk rolü Not of This Earth(1995)’de hemşire karakteri oldu. Amerikan Pastası(1999) filmiyle ünlendikten sonra Amerikan Pastası II (2001) ve Bu Nasıl Sarışın (2004) gibi başarılı filmlerde yer aldı.  2004’te Hilary Duff ile yer aldığı Bir Külkedisi Masalı’nda kötü kalpli üvey anne rolüyle 2005’te Teen Choice Awards kazandı.

Friends spin off’u Joey (2004)’te Joey’nin menajeri Bobbie Morgenstern olarak 37 bölüm boyunca yer aldı. Aynı zamanda 2 Broke Girls dizisinin ana kadrosunda da Sophie Kachinsky rolüyle yer aldı.

 

Devamını Oku