Ellen DeGeneres Biyografi

Ellen Lee DeGeneres, kısaca Ellen DeGeneres, Amerikalı ünlü talk show sunucusu, yapımcı ve komedyen. New Orleans, Louisiana’da dünyaya gelen Ellen, konuşma terapisti bir annenin ve sigortacı bir babanın kızıdır. Vance isminde müzisyen ve yapımcı olan bir kardeşi vardır.  

1976’da liseden mezun olan Ellen, New Orleans Üniversitesi’nde İletişim bölümünde okumaya başlar fakat bir dönem sonra okulu bırakır. Stand up komedi yapmaya başlayana kadar pek çok işte çalışmıştır. 1980lerin başında ülke çapında bir tura çıkmış ve Amerika’nın en komik insanı seçilmiştir. 

Kariyerinin başlarında televizyonla yıldızı barışmamış olsa da 1994’te “These Friends of Mine” olarak başlayıp sonra “Ellen” olarak devam eden komedi dizisi ile başarı yakalamıştır. 1997 yılında hem oynadığı karakter Ellen, hem de kendisi lezbiyen olduğunu açıklaması televizyon tarihinin önemli bir olayıdır. Giderek seyirci kaybetmesi sonucu dizisi iptal edilse de 2001 yılında The Ellen Show isimli yeni bir diziye başlamıştır fakat dizi yine düşük reyting sebebiyle iptal edilmiştir. 2003 yılında ise gündüz talk show’u formatındaki  “Ellen: The Ellen DeGeneres Show” ile sonunda başarıya ulaşmıştır. İlk üç sezonuyla 15 Emmy Ödülü kazanmıştır.

 

Devamını Oku