Aykut Oray

8,6 126 oy

Aykut Oray Biyografi

13 Ekim 1942’de İstanbul - Üsküdar’da doğan Aykut Oray\'ın babası Afyon – Dinar, annesi Muğla – Milas\'lıdır. İlkokula, Buca Çaka Bey İlkokulunda başlayan sanatçı, Ödemiş Zafer İlkokulunu bitirdi. Ortaokulu ise Ödemiş’te başlayıp Manisa’da bitiren Oray, liseden 1957 yılında Ödemiş’de mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri bölümünden mezun oldu. Hititoloji üzerine Yükseklisans yapan sanatçı, 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu’nda tiyatroya başladı.  1975’te askerlik sebebiyle oyunculuğa ara verdi. Askerlikten sonra Süheyla Hanım ile evlenerek ticaretle uğraştı. Kendi işini kurdu.

1988 yılında “Perihan Abla” isimli dizisinde birkaç bölüm rol alarak oyunculuğa geri dönüş yaptı. 1989 yılında özel bir kanalda “Halk Matinesi” programının sunuculuğunu yaptı. Aykut Oray; \"Bizimkiler\" dizisindeki; \"Kaldır şu pislikleri koçum\" , \"Vatandaşa cart curt yok\" ve \"Yazlıkçılar\" dizisindeki \"Karpuuuz kan, karpuuuz bal\" replikleriyle hafızalarda yer etmişti.

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Oray, CHP\'ye üye olarak politikada yer aldı. 

Aykut Oray 2 çocuk babasıydı.                                 
                                                        
Filmografisi
Hayal ve Gerçek - 2007
Şarkılar Susmasın - 2006
Şanjan - 2006
Eve Giden Yol 1914 - 2006
Eksik Etek Şehmuz 2006
Davetsiz Misafir - 2005
Halk Düşmanı - 2004
Uy Başuma Gelenler - 2004
Ömerçip - 2002
Koltuk Sevdası - 2001
Şellale - 2001
Şarkıcı - 2000
Gurbetçiler - 1996
Çiçek Taksi - 1995
Zzzzt FM - 1994
Rumuz Sev Beni - 1993
Sevgili Ortak - 1993
Yazlıkçılar - 1993
Ana....Şehmuz - 1991
Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
Bizimkiler - 1989
Bir Garip Yolcu - 1972

Devamını Oku