Park So-Dam Biyografi

8 Eylül 1991 Koreli aktris. Park lisedeyken Grease müzikalini izledi ve oyunculuğa ilgi duymaya başladı. Üniversitedeyken, Park, kariyerine yaklaşık on yedi seçmede reddedildikten sonra bağımsız filmlere yönelerek başladı. Bağımsız sinemada bir üretken icracı olarak bilinen, Park Film Sanatları Kore Akademisi rol aldı.

2015 yılında, Busan Film Eleştirmenleri Ödülleri'nden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan The Silenced'daki performansıyla güçlü bir izlenim bıraktıktan sonra ana akıma girdi.

gişe rekorları kıran Veteran ve The Throne'da yer aldı ve eleştirmenlerce beğenilen gizemli gerilim filmi The Priests'te rol almasına yol açtı. Kötü ruhlu bir lise öğrencisi rolüyle birden fazla En İyi Yeni Kadın Oyuncu adaylığı kazandı.

2020'de Park, gençlik dizisi Record of Youth'da hevesli bir makyaj sanatçısı olarak rol aldı .  Aynı yıl Park , Park Na-rae , Ahn Young-mi , Son Na-eun , Solar ile birlikte bir kamp varyete şovu olan Gamsung Camping varyete şovuna katıldı. Daha sonra Park , 2017 yılında sahnelediği The Student and Mr. Henri adlı tiyatro oyununda geri dönüş yaptı .

Devamını Oku