18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Fırat Kaya Biyografi

Doğma büyüme Mardinli olan tiyatro, sinema, film ve dizi oyuncusu olan Fırat Kaya, oyunculuk serüvenine 2011 yılında İzmir’e taşındığı zaman lisedeki hocasının mutlaka tiyatroya devam et demesi ile başlamıştır. 15 yaşından itibaren sanat akademilerinde eğitim aldı. Hem kamera önü, hem diksiyon, hem de tiyatro eğitimleri tamamladı. Ancak ailesinin isteği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Ticaret Bölümü’nde okumaya başladı.

Bir yandan Ticaret Bölümü’nde eğitimini sürdürüken, bir yandan da amatör olarak tiyatro oyunlarında oynama devam etti. Bu sıralarda Aziz Nesin’in "Sait Hopsait" oyununda Sait karakterini oynarken, Haldun Dormen’in düzenlediği 9.Bedia Muvahhit Tiyatro ödülleri’nde, Kerem Yılmazer Yılın En Başarılı Genç Kuşak Erkek Oyuncu ödülüne aday olup ödülü kazandı. Bu süre zarfında konservatuvar okuma isteği hiç bitmediği için aldığı ödülle de ailesi destek oldu.

İlerleyen süreçte Ticaret Bölümünü bırakan Kaya, Konservatuvar Tiyatro Bölümüne hazırlanmaya başladı. Bir çok okul kazanan Kaya, hocalarının devlette okuması gerektiğini söylemeleri sonrasında Bursa Uludağ Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümünü tercih etti. Fakat yetersiz eğitim aldığını düşünmüş ve orayı bıraktı.

Bir yıl daha hazırlanırken, "Aşk Seni Bulur" ve "Lanetli Anlaşma" vizyon filmlerinde başrol oynadı. "Aşk Seni Bulur" filmiyle de, Doğu Avrupa uluslararası Film Festivalinden, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı. 

Kaya, 2019 yılında tekrar sınavlara girerek İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okumaya başladı.

Mehmet Birkiye’nin kendisi son sınıftayken, kurduğu ekibin içine dahil etmesiyle, 11 ülkenin katılımıyla, 10.Macaristan Uluslararası Tiyatro Olimpiyatlarına katıldı. Büyük bir başarıyla ülkemizi temsil ettikten sonra 2023 yılında mezun olmuştur. Bu süre zarfında "Mevlana" dizisinde Gözcü karakterini ardından, en son "Bir Sevdadır" isimli dizi için Ekin Mert Daymaz (Tufan) ve Doğukan Polat’ın (Ünal) Halalarının oğlu Sedat karakteri için kamera karşısına geçti.

Eğitim:

2021 – 2022 Kuzgun Akademi / Aksiyon Oyunculuğu
2020 – 2021 Mam’Art – Erdi Işık / Audition Atölyesi
2019 – 2023 İstanbul Aydın Üniversitesi GSF / Drama Ve Oyunculuk
2018 – 2019 Uludağ Üniversitesi GSF / Tiyatro
2014 – 2018 Art Academy İzmir / Tiyatro Eğitimi
2013 – 2014 Art Academy İzmir / Kamera Önü Eğitimi
2012 – 2013 Başkent İletişim Bilimleri Akademisi / Diksiyon Eğitimi

Devamını Oku