18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Tim Southam Biyografi

Tim Southam (1 Ekim 1961 doğumlu)Kanadalı bir televizyon ve film yönetmenidir.


Tim Southam'ın yönetmenlik çalışmaları arasında Kanada filmleri ve uluslararası diziler yer alıyor.

 Kendi de yazdığı 1994 tarihli dans filmi Satie ve Suzanne, Erik Satie'nin ressam Suzanne Valadon ile ilişkisini çağrıştırıyor.  Program, 1997'de en iyi uzun biçimli video dalında Grammy'ye aday gösterildi. Birkaç erkeğin Superior Gölü'nün dibinde yatan bir gemi enkazına olan takıntısını izleyen 1997 uzun metrajlı belgeseli Drowning in Dreams, 1997 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterildi. ve Genie Ödülü'ne aday gösterildi.  1998'de Southam, Michel Marc Bouchard tarafından aynı adlı ünlü oyunundan uyarlanan, İngilizce'de The Tale of Teeka olarak bilinen CBC/SRC filmi L'histoire de l'oie'yi yönetti ve diğer ödüllerin yanı sıra birçok Prix Gémeaux ve Prix Gémeaux kazandı. Banff Rockie'si.

 2002'de David Adams Richards'ın 1998 tarihli bir romanından uyarlanan The Bay of Love and Sorrows filmini yönetti ve romanı yazarla birlikte yazdı.  2005'te mini dizisi Trudeau II: Maverick in the Making, güçlü eleştirilerle karşılaştı ve belgeseli Danser Perreault, 2005 Montréal Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kanada Filmi dalında ödül ve 2006 Gemini En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı. bir Gösteri Sanatları Programı veya Dizisi. 2006 yapımı One Dead Indian filmi de kritik ve reyting başarısı elde etti ve Dramatik Program veya Mini Dizide En İyi Yönetmen dalında Gemini Ödülü kazandı.

 Southam, film ve belgeseller yapmaya devam ederken, 2001 yılında suç dizisi Blue Murder'ın iki bölümü ve 2004-2006 komedi dizisi Naked Josh'un birkaç bölümü ile epizodik TV yönetmeye başladı. 2006-2011 yılları arasında Adam Beach'in oynadığı Kanada komedi dizisi Moose TV'nin tüm sekiz bölümünü, Heartland'in iki bölümünü, Flashpoint'in bir bölümünü, Douglas Coupland'ın dizisi JPod'un iki bölümünü ve Haven'ın üç bölümünü yönetti.  Ayrıca 1995 ve 1996'da Kanada drama dizisi Traders'ın üç bölümünü yazan ve birinci sezonda Öykü Editörü olarak görev yapan bir yazardı.

Devamını Oku
Bu sanatçı için henüz resim eklenmemiş. İlk sen ekleyebilirsin!