"House of the Dragon" İkinci Sezonunda Rhaenyra ve Alicent İçin İki Ayrı Fragman Yayınladı!

25.03.2024 09:56

"House of the Dragon," izleyicilerden ikinci sezonda tercih yapmalarını istiyor: Rhaenyra'nın siyah takımı mı, yoksa Alicent'ın yeşil ekibi mi?

HBO, 16 Haziran'da prömiyer yapacak olan ikinci sezon için Perşembe günü iki benzersiz fragman yayınladı. Bir fragman, Dragonstone'daki Rhaenrya, Prens Daemon ve güçlerine odaklanırken, diğeri Alicent, babası Otto ve çocukları Kral Aegon ve Prens Aemond'un King's Landing ekibine odaklanıyor. "Game of Thrones"un olaylarından 200 yıl önce geçen "House of the Dragon"un ikinci sezonu resmi olarak Targaryen iç savaşı olan Ejderhaların Dansı'nın başlangıcını işleyecek.

Birinci sezon finalinin ardından, Aemond'un Rhaenyra'nın oğlu Lucerys'i ve ejderhasını öldürdüğü olay sonrasında, Westeros'ta savaş kaçınılmaz hale geliyor. Siyahlar ve yeşiller, kanlı ve ateşli bir ölüm savaşında karşı karşıya gelmek üzere güçlerini, ejderhalarını ve yeni müttefiklerini topluyorlar. King's Landing'de genç Kral Aegon, Demir Taht'a olan iddiasını arttırırken, yarı kız kardeşi Rhaenyra, geç babalarından miras kalan haklı mirasını görüyor. Fragmanlar ayrıca Starkların karla kaplı yuvası olan Winterfell'e, öncülde Cregan Stark tarafından yönetilen bir dönüşü de işaret ediyor.

Bu fantastik drama dizisi, yazar George R.R. Martin'in "Ateş ve Kan" adlı kitabına dayanıyor. Bu kitap, Targaryen Hanedanı'nın tarihini detaylandırıyor. Birinci sezon, Prenses Rhaenyra Targaryen'in, Kral Viserys I'in seçilen varisi olma mücadelesini ve Targaryenler arasındaki halef savaşına giden süreci takip etti.

Dönüş yapan oyuncu kadrosu arasında Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith, Ewan Mitchell, Eve Best, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Fabien Frankel ve Tom Glynn-Carney yer alıyor.

Dizide yer alacak yeni yüzler arasında Tom Taylor (Lord Cregan Stark), Clinton Liberty (Addam of Hull), Jamie Kenna (Ser Alfred Broome), Kieran Bew (Hugh Hammer), Tom Bennett (Ulf) ve Vincent Regan (Ser Rickard Thorne) bulunuyor. Diğer yeni gelenler ise Abubakar Salim (Alyn of Hull), Gayle Rankin (Alys Rivers), Freddie Fox (Ser Gwayne Hightower) ve Simon Russell Beale (Ser Simon Strong). Oyuncu kadrosunda ayrıca Sonoya Mizuno, Harry Collett, Bethany Antonia, Phia Saban, Jefferson Hall ve Matthew Needham yer alıyor.

Rhaenyra'nın fragmanını yukarıdan, Alicent'ın fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak: Variety