“Furiosa” Cannes’daki Prömiyerinde Dakikalarca Ayakta Alkışlandı!

16.05.2024 12:41
“Furiosa” Cannes’daki Prömiyerinde Dakikalarca Ayakta Alkışlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı” (Furiosa: A Mad Max Saga) Cannes Film Festivalinde gerçekleşen prömiyerinde yaklaşık 8 dakika ayakta alkışlandı!

George Miller'ın “Mad Max” serisinin yeni filmi “Furiosa: Bir Mad Max Destanı” (Furiosa: A Mad Max Saga) nın dünya prömiyeri Çarşamba günü Cannes Film Festivali'nde yapıldı. Film, gösteriminin ardından 7 dakika 50 saniye boyunca ayakta alkışlandı. 

Bu başlangıç ​​hikayesinde, genç Furiosa (Anya Taylor-Joy) kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus'un (Chris Hemsworth) liderliğindeki büyük Biker Horde’un eline düşer. Daha sonra ise Joe'ya (Tom Burke) transfer olur. Sadakati kimseye bağlı olmayan Furiosa, Waseland’de gizemli bir savaşçı ile değerli bir emtia olan petrolü kendi ellerine almak için ortaklık kurar.

Taylor-Joy bu haftanın başlarında filmin çekim süreci ile şunları söyledi “Doğası gereği, çekim programı ne kadar zorluydu, çoğu zaman yalnızdım ve (Furiosa) kendi kafasının içinde çok vakit geçiren bir karakterdi, çok çok sessizdi, bu yüzden bir izolasyon duygusu yarattı.” Senaryoyu okuduktan sonra Taylor-Joy, “Bu duyguları deneyimlemem gerekecek ve gerçek ekranda ortaya çıkacak” diye düşündüğünü söyledi.

Miller daha önce Nisan ayında Las Vegas'ta düzenlenen CinemaCon'da katılımcılara “Mad Max” filmleri yapmaya devam ettiğini çünkü “çok bağımlılık yapıcı olduklarını” söylemişti.

Mad Max” serisinin bir önceki filmi “Mad Max: Fury Road” altı Oscar kazandı ve dünya çapında 380 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Merakla beklenen “Furiosa,” ülkemizde 24 Mayıs'ta vizyona girecek.

Kaynak: Deadline