Peter Jackson’dan ‘Cennetimden Bakarken’

23.06.2008 10:40
Peter Jackson’dan ‘Cennetimden Bakarken’

Yüzüklerin Efendisi” ile “King Kong” adlı filmleri toplam 488 milyon dolara malolan, dünya sinemalarındaki toplam hasılatları 3.5 milyar dolara ulaşan ve toplam yirmi Oscar ödülü kazanan yönetmen Peter Jackson’ın Paramount Film Şirketi için gerçekleştireceği roman uyarlaması “Cennetimden Bakarken-Lovely Bones” 2009’da Türkiye sinemalarında gösterime girecek.

65 milyon dolar bütçeli “Cennetimden Bakarken”de, öldürüldüğünde 14 yaşında olan Susie Salmon’ın annesi Abigail Salmon’ı Oscar ödüllü Rachel Weisz, babasını ise Oscar ödülü adayı Ryan Gosling canlandıracak.

“Cennetimden Bakarken”in senaryosunu Peter Jackson, Frances Walsh ve Philippa Boyens birlikte yazdı. Jackson, Walsh ve Boyens, “Yüzüklerin Efendisi” ve “King Kong”un senaryolarını da birlikte yazmıştı.

Filmin konusu ise şöyle: Kahramanımız masum Susie Salmon’la ilk karşılaştığımızda o artık cennettedir.14 yaşında bir cinayete kurban giden genç kız, bu yeni ama yabancı evinden aşağıya (henüz yaşayanların dünyasına) bakarken capcanlı sesiyle hem tüyler ürpertici hem de umut dolu bir öykü anlatır.

Ölümünden sonra aşağıda onsuz sürüp giden yaşamı, okul arkadaşlarının Susie’nin ortadan kayboluşuyla ilgili yorumlarını, ailesinin umutlarını yitirmemeye çalışarak sevgili kızlarının canlı bulunması umuduna sarılmasını ve sapık katilinin cinayetten kalan izleri ve ipuçlarını yok etmeye çalışmasını takip eder ve cennet adı verilen yeri inceler.

Burası güzel salıncaklarıyla okulun oyun bahçesine çok benzemektedir. Yeni gelenlerin ortama alışmasına yardım eden danışmanlar ve bir odada kalabileceği arkadaşları vardır. Sevdiği insanlarla birlikte olabilmenin dışında, ki onların arasında genç bir erkek de vardır, istediği her şey düşündüğü an yerine gelir.Ama aşağıda hayat sürüp giderken Susie de bir şekilde o hayata dahildir. Çünkü hatıralar yok olmazlar.

Alice Sebold’ün “Cennetimden Bakarken” adlı romanı Türkiye’de İnkilap Yayınevi tarafından Baysan Bayar’ın çevirisiyle basılmıştır.