The Walking Dead’de 100. Bölüm Heyecanı

02.10.2017 14:09
The Walking Dead’de 100. Bölüm Heyecanı

Yayınlandığı tüm ülkelerde ilgiyle izlenen The Walking Dead dizisinin 8. sezonu 22 Ekim’de başlıyor. İzlenme rekorları kıran dizi böylece 100. bölümüne de ulaşmış olacak. 

Bir çatışmada yaralandıktan sonra hastanede gözlerini açan ve dünyayı yaşayan ölülerin (zombilerin) ele geçirdiğini gören kasaba şerifi ile çevresindeki insanların hikayesi başlayalı 8 yıl geçti. AMC kanalında yayınlanan dizinin oyuncuları, geçtiğimiz ay hayranları için bir teşekkür videosu yayınlamıştı. 

Diziyi ilk bölümünden beri sahiplenen, izleyen ve vazgeçemeyen izleyici için fazlasıyla duygusal olan bu videoda, Rick Grimes karakterini canlandıran Andrew Lincoln, “8 yıl önce uyandığım yataktan konunu buralara gelebileceğini asla düşünemezdim” ifadelerini kullanmıştı. 

Özellikle üçüncü sezondan sonra kimi seyircisinin “Daha sert bir şeyler izlemek istiyorduk!” eleştrilerine maruz kalsa da The Walking Dead son zamanların en büyük fenomenlerinden oldu. The Walking Dead’in özellikle 6. sezonu, ABD dışında da izlenme rekorları kırdı. 

Dizinin çekimleri ABD’nin Georgia eyaletinin güneyinde, küçük bir kasabanın yakınlarında, Raleigh Studios tarafından kurulmuş 56 hektarlık arazide gerçekleştiriliyor.

Proje tasarımcılığını Frank Darabont’un yaptığı The Walking Dead’in 3. sezonunun prömiyeri 10,9 milyon kişi tarafından seyredilmiş, tarihte en çok izlenen kablo - drama dizisi olmayı başarmıştı.