Hollywood Türk Filmleri Festivali Başladı

22.10.2017 13:51
Hollywood Türk Filmleri Festivali Başladı

ABD’de sinemanın merkezinde Türkiye rüzgarı esti. Bu yıl ilk kez düzenlenen Hollywood Türk Film Festivali (HTFF), Los Angeles kentindeki dünyaca ünlü Paramount Stüdyolarında, kırmızı halı seremonisi ile başladı. 

Festivalde Türkiye'den ve Hollywood'dan pek çok ünlü isim bir araya geldi. ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke de festivale katılanlar arasındaydı. HTFF Başkanlığını Golden Globe üyesi gazeteci Barbaros Tapan yaptı. Etkinliğe Türkiye’den ve Hollywood’dan birçok yönetmen, oyuncu, yapımcı ve senarist katıldı. Festivalde Golden Globe ve Oscar jüri üyeleri de hazır bulundu. 

Davetliler arasında bulunan sanatçı Meryem Uzerli, "Burada bulunmak çok gurur verici. Bunun bir parçası olmak çok güzel" dedi. Usta oyuncu Selçuk Yöntem ise, "Gerçekten çok başarılı bir festival. İlk olması da çok önemli. İlkler iyi oldu mu sonrası da iyi olur. Bence yıllar geçtikçe daha da gelişecek ve anlam kazanacak. Türk sinemasının, Türk filmlerinin dünyaya açılmasında çok önemli bir yeri olacak" ifadelerini kullandı. 

Törende Demet Akbağ, Jacqueline Bisset ve Ali Sar’a onur ödülü verildi. Festivalde Türkiye’nin Oscar adayı Ayla filminin de gösterimi yapıldı. Türkiye'nin ve Türk sinemasının imajına küresel ölçekte önemli bir katkı sağlamayı hedefleyen HTFF, Türk sinemasını dünya çapında markalaştırmayı amaçlıyor.