Star Wars: The Last Jedi eleştirmenleri ikiye böldü

13.12.2017 00:10
Star Wars: The Last Jedi eleştirmenleri ikiye böldü

Sinema tarihinin önemli serilerinden biri olarak kabul edilen George Lucas imzalı efsanenin bugün gösterime giren yeni filmi Star Wars: The Last Jedi hakkında ilk yorumlar gelmeye başladı. 

"Heyecan verici", "Hareketli", "Bağımlı olunacak şekilde cesur", "Anlamsız ve gereksiz derecede uzun." Bunlar iki buçuk saat süren film için eleştirmenlerin kullandıkları nitelemelerden bazıları. 

İngiliz Telegraph gazetesi, "Müthiş eğlenceli, hayranları büyük bir sürpriz ile baş başa bırakacak" yorumunu yaptı. The Guardian gazetesi, "Sürekli zirvede olan bir heyecan fırtınası" diye yazdı.

Variety dergisi ise genel kanının aksine, "Tüm serinin en uzun ve en gereksiz filmi” değerlendirmesinde bulundu. The Verge'den Tasha Robinson da benzer bir görüşü kaleme alarak, "Seyirciler filmden çok sayıda soru işareti ve eleştiri ile ayrılacak" dedi. 

USA Today gazetesi, özellike Kylo Ren karakterini canlandıran Adam Driver'ın performansını öne çıkardı. Gazeteye göre, Driver'ın oynadığı karakter, "Heath Ledger'ın Batman filmi Dark Knight’taki Joker karakterinden bu yana büyük bütçeli sinemanın en etkileyici kötü adamı.”

Forbes'tan Scott Mendelsohn ise filmin 152 dakikalık süresi üzerinde durarak, "The Last Jedi nerede sonlanacağını bilememiş bir sanat eseri" yorumunu yaptı.