Münir Özkul son yolculuğuna uğurlandı

07.01.2018 16:58
Münir Özkul son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu, 93 yaşında hayatını kaybeden Münir Özkul için bugün ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Teşvikiye Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Özkul’un cenazesi Bakırköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Sahnedeki tören öncesi konuşan Münir Özkul’un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi. 

Münir Özkul'un ilk evliliği Şadan Özkul'dan olan ve Kanada'da yaşayan tek oğlu Sait Ferdi Özkul da törendeydi. Umman Özkul’un usta ismi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirten Ferdi Özkul, “Benim söyleyeceğim bir şey var, Umman hanıma teşekkür ediyorum. Ona baktı, yaşama şevki, pozitif görüşüyle mağlubiyeti en son güne kadar kabul etmedi” diye konuştu. 

Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze törenine siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, "Türk milletinin gözü yaşlı. Çok değerli bir sanatçıyı ebediyete uğurluyoruz" dedi. Helallik alınmasının ardından Özkul'un cenazesi cenaze aracına götürüldü. Kalabalık avluya sığmadı, cenaze aracı da uzun süre kalabalık nedeniyle camiden ayrılamadı.

Özkul'un cenazesinin bulunduğu araç daha sonra Bakırköy Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Bu sırada cenazeye katılanlar Özkul'u alkışlar ve "Mahmut Hoca, Habamam, güm güm güm" sloganlarıyla uğurladı.