RoboCop geri dönüyor!

24.01.2018 18:28
RoboCop geri dönüyor!

Yönetmen Paul Verhoeven imzalı 1987 yapımı kült film RoboCop’ın devamı niteliğinde yeni bir film çekilecek. Üstelik senaryoyu orjinal filmin yazarı Edward Neumeier kaleme alıyor. 

En son 2014’te polis memuru Alex J. Murphy rolünde Joel Kinnaman‘ın yer aldığı bir yeniden çevrimle karşımıza çıkan RoboCop’ın MGM yapımcılığında bir kez daha beyaz perdeye aktarılması planlanıyor. Bu kez ilk filmin hayranlarını sevindirecek bir durum söz konusu. 

31 yıl önceki RoboCop’ın senaristlerinden Edward Neumeier yeni filmin de hikayesini yazıyor. Bu yapım, RoboCop 2, RoboCop 3 ile 2014 yapımı yeniden çevrim RoboCop’ı dikkate almayacak. Direkt ilk filmle bağlantılı olacak olan yeni RoboCop’ın R-Rated yaş sınırlaması ile vizyona girmesi hedefleniyor. 

Barbados’ta bir dergiye konuşan Neumeier, “Daha önce birçok RoboCop filmi ve son olarak da güncel bir yeniden çevrimi yapıldı. Ancak yeni proje hepimizin sevdiği RoboCop filmine geri dönecek ve hikâye kaldığı yerden devam edecek. Kısacası bu, ilk filmin devamı niteliğinde olacak. En azından benim düşünceme göre öyle. Dolayısıyla bu daha çok eski tarz bir iş olabilir. Film hakkında çok fazla şey söylemememiz gerekiyor” dedi. 

İlk filmde memur Alex J. Murphy / RoboCop rolünü Amerikalı aktör Peter Weller canlandırmıştı. Şu an 70 yaşında olan oyuncunun küçük de olsa bir rol alıp almayacağı merakla bekleniyor. Yeni filmin henüz bir gösterim tarihi yok.